fbpx
Časoris
Urejeni svinčniki. Vir: Pixabay
Vir: Pixabay

Zgodbe iz domače učilnice: Pomembna je tudi organiziranost

Zaradi šole na daljavo moj dan poteka drugače kot takrat, ko hodimo v pravo šolo. Zjutraj, ko se zbudim, se uredim, pozajtrkujem in vključim svoj računalnik. Na računalniku najprej preverim, katere videokonference imam ta dan, potem pa preverim nova sporočila in naloge za tekoči dan.

Pouk se nam vsak dan začne ob 8.15. Ob tej uri imamo po navadi razredno uro, na kateri učiteljica preveri prisotnost. Po tem pa sledim urniku za ta dan. Navadno moram novo snov prepisati z računalnika v zvezek in prebrati snov v učbeniku. Na videokonferencah nam učitelji razložijo snov. Če ima kdo kakšno vprašanje v zvezi s snovjo, lahko vpraša in nam učitelji razložijo.

Okoli dveh se videokonference končajo in imam kosilo. Po kosilu naredim nalogo, ki mi je še ni uspelo dokončati, nato pa imam še malo prostega časa. Po večerji po navadi preverim, če sem res vse naloge poslala učiteljem, in potem se moj delovni dan konča.

Manja Zupančič. Foto: osebni arhiv
Manja Zupančič. Foto: osebni arhiv

Zdi se mi zelo pomembno, da si stvari organiziram in da imam pospravljeno sobo, saj zdaj preživim v njej še več časa kot prej. Zato vsak dan nekaj časa namenim tudi pospravljanju sobe in organiziranju svojih šolskih zadolžitev.

Šola na daljavo je res velika sprememba glede na to, kakšen način učenja smo imeli prej. Ampak meni se zdi, da smo lahko tako učenci kot učitelji ponosni, ker smo se zelo dobro znašli tudi v tej situaciji.

Manja Zupančič, 7. razred, OŠ Brezovica

***

Želiš deliti svojo zgodbo iz domače učilnice z nami? Piši nam na urednik@casoris.si. Z veseljem jo bomo prebrali in objavili.

Časoris

V Časorisu s svojimi zapisi in razmišljanji gostujejo tudi otroci, učitelji, ravnatelji, strokovnjaki in starši.
V prispevkih je zapisano njihovo mnenje, ki ne izraža nujno stališč uredništva.

Vprašanje tedna

Vreme

Ljubljana Slovenia
Showers
25°C
 

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

Pomagajte prek PayPala. Uporabite lahko tudi bančno kartico.

Kako še lahko podprete Časoris?

Spletni arhiv Časorisa