fbpx
Časoris
Aneja Kavalar si čas organizira tako, da ji ga ostane dovolj za sprehod v bližnjem gozdu. Vir: Pixabay
Aneja Kavalar si čas organizira tako, da ji ga ostane dovolj za sprehod v bližnjem gozdu. Vir: Pixabay

Zgodbe iz domače učilnice: Kako si Aneja organizira čas in razporedi naloge

Te dni se številni sprašujejo, kako sploh poteka šolanje na daljavo. Nekateri to zelo dobro vemo, zlasti številni učenci, dijaki, študenti, ki se te dni soočamo z novim izzivom in se izobražujemo doma.

Kako pouk od doma poteka na moji šoli – I. OŠ Celje?

I. OŠ Celje. Vir: Arhiv šole
I. OŠ Celje. Vir: Arhiv šole

Vsako soboto ob 12. uri učitelji na šolski spletni strani objavijo snov, ki nas čaka v prihajajočem tednu, tako da imamo dovolj časa, da si do ponedeljka zjutraj pripravimo načrt dela. Snov, ki jo moramo predelati, je objavljena za ves teden, mi pa si sami lahko organiziramo, kdaj in kako bomo to delo opravili.

Pri nekaterih predmetih nam učitelji najprej zapišejo razlago, ki si jo moramo prepisati, kar mi je bolj všeč, kot pa da brez razlage začnem reševati naloge. Če najprej preberem razlago, pa v nadaljevanju pri reševanju nalog nimam večjih težav in vem, kaj rešujem ter kaj se bom z reševanjem naučila.

Z učitelji se sporazumevamo preko e-pošte, pošiljamo jim svoje izdelke, oni pa nam podajajo povratne informacije. V primeru nejasnosti nam podajo dodatno razlago.

Kako pa se sama organiziram in si razporedim naloge?

V soboto, ko dobim vsa navodila, si v svojo beležko napišem načrt in vse, kar je v naslednjem tednu potrebno narediti. Vse želim narediti v čim krajšem času, saj me poleg pouka na daljavo čaka še veliko učenja in utrjevanja snovi.

Prvi teden sem bila še malo zmedena, a mi je vseeno vse uspelo narediti v štirih dneh. Po načrtu za šolo delam od 9. do 17. ure, seveda s krajšimi premori in odmorom za kosilo. Najbolj mi je všeč, da so učitelji preko e-pošte za moja vprašanja ter težave, ki jih imam, vedno na voljo in pripravljeni pomagati, sploh pa, da se posvetijo zgolj mojim vprašanjem.

Ali mi poleg tega ostane še kaj prostega časa?

Vse rada naredim čim prej, zato da mi ostane še kaj prostega časa, ki ga izkoristim za zabavo, druženje (seveda virtualno) in rekreacijo (v bližnjem gozdu). Vsak dan si proti večeru privoščim vsaj dve uri svežega zraka.

Aneja Kavalar. Vir: Osebni arhiv
Aneja Kavalar. Vir: Osebni arhiv

Imam pa tudi dneve, ko se mi nič ne ljubi, takrat pa delam to, kar počenja vsak normalen najstnik – brskam po telefonu, poslušam glasbo, spremljam novice o koronavirusu, se pogovarjam s prijatelji in sošolci, ki jih iz dneva v dan bolj pogrešam. V prostem času rada tudi ustvarjam, gledam filme, rišem, fotografiram …

Ko starša opravita svoje delo, z družino igramo kakšne namizne igre, pantomimo, skratka se zabavamo in poskusimo odmisliti, da smo v karanteni.

Koronavirus je huda in resna stvar, ki se zelo hitro širi. Če ti je mar za svoje zdravje in zdravje drugih, ostani doma in čim več časa preživi s tistimi, ki ti največ pomenijo. Verjemi mi, toliko časa, kot ga imaš sedaj za nabiranje lepih trenutkov s svojimi najbližjimi, zagotovo ne boš imel nikoli več.

#ostanidoma

Aneja Kavalar, 9. a, I. osnovna šola Celje

***

Želiš deliti svojo zgodbo iz domače učilnice z nami? Piši nam na urednik@casoris.si. Z veseljem jo bomo prebrali in objavili.

Časoris

V Časorisu s svojimi zapisi in razmišljanji gostujejo tudi otroci, učitelji, ravnatelji, strokovnjaki in starši.
V prispevkih je zapisano njihovo mnenje, ki ne izraža nujno stališč uredništva.

Vprašanje tedna

Vreme

Ljubljana Slovenia
Clear
20°C
 

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

Pomagajte prek PayPala. Uporabite lahko tudi bančno kartico.

Kako še lahko podprete Časoris?

Spletni arhiv Časorisa