Časoris
Epidemija je ustavila tudi plesno sezono. Vir: Pixabay
Epidemija je ustavila tudi plesno sezono. Vir: Pixabay

Zgodbe iz domače učilnice: Izabela pleše tudi za Zemljo

Plesna tekmovalna sezona je bila v polnem teku. Pripravljali smo nove koreografije, se pripravljali na pokalne tekme in festivale, razmišljali o pripravah in številnih drugih projektih.

Ampak novi koronavirus ne izbira. Tudi nas je zaustavil.

Izabela Sušnik. Vir: Osebni arhiv
Izabela Sušnik. Vir: Osebni arhiv

Naša plesna trenerka Maja Vidonja iz plesne šole Miki je poiskala rešitev in ustvarila vsebine na spletu. Tako ohranjamo stik, hkrati pa doma vadimo in treniramo.

Trenutna situacija nas je prisilila, da razmislimo tudi, kje je šlo narobe. Tako se je porodila ideja, da naredimo video, s katerim bi poudarili, kako pomembna je Zemlja za vse nas.

Najboljše bo, da si ga kar pogledate ☺️. Veseli bomo kakšnega všečka, komentarja ali delitve posnetka. Razširimo sporočilo. Razširimo ljubezen in ples ❤️❤️.

In kako smo se lotili snemanja videa o plesu na daljavo?

Trenerka nam je razdelila vloge, nato je vsaka sestavila svoj del. Posnele smo tri različne verzije, trenerka pa izbrala tisto, ki najbolj ustreza zgodbi.

Kako se ti zdi? Nam je uspelo?

Izabela Sušnik. Vir: Osebni arhiv
Izabela Sušnik. Vir: Osebni arhiv

Zelo rada plešem. Ples je z leti postal del mojega vsakdana. Plešem zato, ker me to veseli in mi predstavlja nove izzive. Hkrati pa sem z ljudmi, ki jih imam rada.

Ples od doma je definitivno drugačen. A smo se morali na situacijo hitro privaditi.

Še zmeraj plešemo in vzdržujemo kondicijo, saj nas po koncu karantene čaka državno prvenstvo. Odkar plešem od doma, imam dvakrat na teden na urniku plesni trening, s katerim vzdržujem kondicijo, dvakrat na teden pa ure, med katerimi plešemo in se učimo novih stvari. Trenerka nam ves ta čas pošilja plesno-izobraževalne videe.

Ker obiskujem še Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana, mi med šolanjem na daljavo ni dolgčas, saj nam tudi tam prek spleta štirikrat na teden pripravijo poseben program.

Izabela Sušnik, 7. d, OŠ Preserje pri Radomljah

***

Želiš deliti svojo zgodbo iz domače učilnice z nami? Piši nam na urednik@casoris.si. Z veseljem jo bomo prebrali in objavili.

Časoris

V Časorisu s svojimi zapisi in razmišljanji gostujejo tudi otroci, učitelji, ravnatelji, strokovnjaki in starši.
V prispevkih je zapisano njihovo mnenje, ki ne izraža nujno stališč uredništva.

Vprašanje tedna

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

SMS

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

SMS

Pomagate nam lahko tudi na druge načine: z rednim mesečnim nakazilom, z bančno kartico ali prek PayPala.