Časoris
Za mnoge mlade so slušalke in mobitel nepogrešljivi del opreme. Vir: Pixabay
Za mnoge mlade so slušalke in mobitel obvezna oprema. Vir: Pixabay

Zgodbe iz domače učilnice: Glasba v času korone na OŠ Livada, tretjič

Glasba v meni vzbudi zelo prijetne občutke. Brez nje si ne znam predstavljati dneva.

Spremlja me povsod – doma, med sprehodom, med kolesarjenjem, med učenjem in tudi med igranjem računalniških igric. Glasba me pomiri, odpelje me v svet brez skrbi, brez problemov, brez ovir in svet brez meja. 

Večino časa si jo predvajam prek YouTuba. Moja obvezna oprema sta vir glasbe – mobitel in slušalke. Občasno oziroma zelo poredko zraven tudi zapojem, večinoma pa ritem spremljam s stopalom. Za razliko od mame in sestre, ki glasbo poslušata na glas, da odmeva po celi hiši, imam raje zvok glasbe neposredno v ušesih. 

V času koronavirusa, ko smo imeli na voljo več časa, je bila glasba v mojem vsakdanjiku nepogrešljiva. Z njo sem si včasih popravil razpoloženje; na primer ko sem bil slabe volje, ker se nisem mogel družiti s prijatelji ali pa ker nisem mogel biti v šoli ter se hecati in smejati z učitelji. Tedaj sem si zavrtel pesem Vrati mi se nesrečo skupine Miligram 3. 

Pesem mi je – zaradi poskočnega in živahnega tempa – zelo všeč, sam tekst pa je preprosto razumljiv. Ne znam opisati občutkov, ki me preplavljajo, ko jo poslušam, so pa to zelo prijetni občutki.

Glasba je pomembna za vsakogar izmed nas. Ker smo si ljudje različni, poslušamo različne glasbene zvrsti. Glasba v nas prebudi tudi različne občutke, a običajno se ob glasbi in zaradi glasbe počutimo bolje.

Edvin Bećić, 9. razred, Osnovna šola Livada, Ljubljana

***

Želiš deliti svojo zgodbo iz domače učilnice z nami? Piši nam na urednik@casoris.si. Z veseljem jo bomo prebrali in objavili.

Časoris

V Časorisu s svojimi zapisi in razmišljanji gostujejo tudi otroci, učitelji, ravnatelji, strokovnjaki in starši.
V prispevkih je zapisano njihovo mnenje, ki ne izraža nujno stališč uredništva.

Vprašanje tedna

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

SMS

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

SMS

Pomagate nam lahko tudi na druge načine: z rednim mesečnim nakazilom, z bančno kartico ali prek PayPala.