Časoris

Zgodbe iz domače učilnice: Glasba v času korone na OŠ Livada, drugič

Dnevi, ki jih trenutno preživljamo, predstavljajo velik izziv. Vsak se z dano situacijo spoprijema na različne načine. Eden od boljših in učinkovitejših je prav gotovo glasba. 

Glasba je jezik, ki ga razume ves svet. Lahko pomirja, poživlja, sprošča. Življenje brez nje bi bilo prazno in enolično.

Glasba me spremlja že od malih nog. Pri nas se je vedno igralo, pelo in poslušalo kvalitetno glasbo. 

Luka Lovrenčič. Vir: Osebni arhiv
Luka Lovrenčič. Vir: Osebni arhiv

V današnjem stresnem življenju, polnem različnih nalog in obveznosti, je zame zelo pomembno, da si poiščem pravi način sproščanja. In ravno tu pride glasba še kako prav. 

Rad poslušam več zvrsti glasbe, najraje pa klasično. Posebej uživam, ko spremljam igranje simfoničnega orkestra in opazujem posamezne skupine instrumentov. To vpliva na moje razpoloženje, polepša mi vsakdan in me motivira. Ker veliko časa presedim pred računalnikom, mi glasba pomaga, da se hitreje in lažje osredotočim na delo, ki ga moram opraviti.

Prosti čas preživljam na sprehodih in v našem atriju, kjer opazujem naravo. Še posebej mi je ljub pogled na čebele, ki nabirajo med na cvetočih grmovnicah. Tedaj se spomnim na Slakovo pesem Čebelar. Posebej všeč mi je refren. Tega si večkrat zapojem, ker me pomiri in spravi v dobro voljo.

Glasba je stalnica v našem življenju, a se včasih ne zavedamo, kakšen vpliv ima na nas. S poslušanjem glasbe se sproščamo in preusmerjamo svoja čustva. Novi koronavirus nas opozarja, da smo del narave, zato jo moramo spoštovati in se ravnati po njenih zakonitostih. Glasba pa nam pomaga ohranjati prepričanje, da bomo uspešno premagali to naravno nesrečo. 

Luka Lovrenčič, 9. razred, Osnovna šola Livada, Ljubljana

***

Želiš deliti svojo zgodbo iz domače učilnice z nami? Piši nam na urednik@casoris.si. Z veseljem jo bomo prebrali in objavili.

Časoris

V Časorisu s svojimi zapisi in razmišljanji gostujejo tudi otroci, učitelji, ravnatelji, strokovnjaki in starši.
V prispevkih je zapisano njihovo mnenje, ki ne izraža nujno stališč uredništva.

Vprašanje tedna

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

SMS

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

SMS

Pomagate nam lahko tudi na druge načine: z rednim mesečnim nakazilom, z bančno kartico ali prek PayPala.