Časoris
Valovi oceana. Vir: Adobe Stock
Vir: Adobe Stock

Zgodba o skrivnostnem morju

Ana Kaluder s svojim prvencem Skrivnostno morje. Vir: osebni arhiv
Ana Kaluder s svojim prvencem Skrivnostno morje. Vir: osebni arhiv

Zgodba v moji knjigi Skrivnostno morje se začne v otroštvu male deklice po imenu Camilla, ki živi v Vancouvru, Kanadi. Že od nekdaj obožuje morje in do njega čuti neko povezanost.

V zgodbi ugotovimo, da je to zaradi preteklosti njene družine, ki izhaja prav iz morja. Ko Camilla po naključju to ugotovi, nek del svojega življenja preživi z njimi kot pol sirena. Ker je njihov dom pod vodo zaradi človeške malomarnosti in smeti v nevarnosti, so Camilla in njeni prijatelji prisiljeni iti na kopno in priti problemu do dna. Med tem se soočijo z mnogimi spremembami in težavami, ki jih ponuja svet na kopnem, ki ga niso vajeni.

Knjiga je razdeljena na tri zgodbe. Vsaka od njih predstavlja novo generacijo Camilline družine, nove težave in mnoge skrivnosti podvodnega sveta, za katere še sirene niso vedele.

Do ideje, kako bi celotna zgodba potekala, nisem prišla težko, saj sem približno vedela, o čem želim pisati. Lahko bi rekli, da sem si okvirno predstavljala, kako naj bi si dogodki v knjigi sledili, preden sem začela pisati.

Vse ostalo, vse malenkosti in podrobnosti, pa je nastalo med pisanjem. To mi ni bila težava, saj sem od nekdaj uživala v fantazijskih knjigah in filmih.

Izdaja knjige … hmm, ja, za izdajo knjige se moram predvsem zahvaliti moji profesorici iz srednje šole Metki Hojnik Verdev, Vesni Žnidar ter ravnateljici Saši Silovšek, ki so se za izdajo moje knjige zelo angažirale ter mi pomagale s tiskom in celotno izdajo. 

Ana Kaluder, 4. letnik, Srednja šola za storitvene dejavnosti in logistiko, Šolski center Celje

***

Želiš deliti svojo zgodbo z nami? Piši nam na urednistvo@casoris.si. Z veseljem jo bomo prebrali in objavili.

Podprite Časoris - poljubno

Časoris

V Časorisu s svojimi zapisi in razmišljanji gostujejo tudi otroci, učitelji, ravnatelji, strokovnjaki in starši.
V prispevkih je zapisano njihovo mnenje, ki ne izraža nujno stališč uredništva.

Vprašanje tedna

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

SMS

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

SMS

Pomagate nam lahko tudi na druge načine: z rednim mesečnim nakazilom, z bančno kartico ali prek PayPala.