Časoris
Prva ljubezen. Ilustracija: Miha Klenovšek
Prva ljubezen. Ilustracija: Miha Klenovšek

Zgodba o prvi ljubezni in tem, kako jo razkriti

Na Tršico Nino, ki rada pametuje, se je obrnila deklica, ki ne ve, ali bi fantu, ki ji je všeč, to tudi povedala.
Draga Tršica Nina, help!

Ne vem, kaj naj storim. Nekaj časa nazaj sem spoznala fanta in takoj mi je bil noro všeč. Na žalost pa ta fant živi zelo daleč stran in ne vem, kako naj se mu zdaj približam. Razmišljala sem, da bi mu poslala video, v katerem bi mu povedala, da sem se vanj zaljubila. Kaj misliš? Bi bilo to ok?

Zatreskanka

Draga moja zatreskanka.

Oh ja, pri ljubezni se nikoli čisto zares ne ve, kje si. Ni recepta. Še starši, ki so tako pametni in nezmotljivi in res vse vedo (in to je čista resnica!), so najbrž kdaj kiksnili, ko je bil govor o ljubezni.

Nikoli ne veš, kaj je tisto, kar bo ljubezen tvojega življenja prepričalo, da si ravno ti najčudovitejše bitje na svetu – ustvarjeno samo zanj.

Včasih deluje, če se spremeniš v eno in edino Julijo ter svojega Romea pričakaš po košarkaškem treningu (in upaš, da se je stuširal), skočiš iz sence in mu izpoveš večno ljubezen. Fino je, če ob tem pada dež, iz mobitela pa ti brni kakšna ekstra romantična muzika. Posadil te bo na svojo rolko in skupaj se bosta odpeljala v sončni zahod (ki ga sicer ne bo, če bo padal dež, ampak v ljubezni se zgodijo čudeži). In živela srečno do konca svojih dni. In naredila na tisoče selfijev.

Včasih pa lahko tega Romea zaradi nenapovedanega direktnega napada zadane kap in bo raje sam zakurblal svojo rolko ter izginil v temno noč. In te zbrisal z Instagrama.

Ko sem bila še mlada, sem se tudi sama kdaj znašla pred dilemo: ali se igrati igrice – se delati, da me princ mojih sanj sploh ne zanima in ostati skrivnostna, neosvojena in zanimiva. Ga mogoče še malo frcniti, če se le da. Ali pa mu izliti svoje srce, mu poslati na tisoče sporočil, kako ga ljubim, kako sem zanj edina in koliko ljubezni je v meni, ki jo lahko podarim njemu – nadzemeljskemu bitju.

Zdaj, ko sem malo (res malo) starejša, bi rekla, da obstaja neka srednja pot. Mogoče ni potrebno, da takoj na začetku udarimo z vsemi silami, ki jih premoremo (in drage moje punce – premoremo jih ful!). Mogoče je prvi korak že to, da kdaj z njim poklepetamo. Mu posodimo domačo nalogo. Napišemo kakšno sporočilo, v smislu, kako bedno se je učiti matematiko in kako bi bilo veliko bolj kul, če bi se ta trenutek vozila z rolko.

Zdaj pa bom izrekla stavek, ki ste ga sigurno slišali in prebrali po revijah že par tisočkrat: Za kakršnokoli strategijo se boste že odločili, ostanite takšni, kot ste. Ker takšni ste najboljši. In noben mulc ni vreden, da se zaradi njega spreminjate.

Posebej pa pazite, ko snemate takšne in drugačne filmčke. Sploh bolj zaresne – ljubezenske. Veste, da to ostane za vedno. Še posebej, če fanta ne poznate dobro. Če je tale princ na belem konjiču bolj konjiček na beli rolki, se lahko zgodi, da bo vaša ljubezenska izpoved pripotovala še kam drugam. Ali povsod naokoli.

Zato, draga moja zatreskanka. Jaz bi zaštartala z bolj vsakdanjim pogovorom. Svojega lepotca povprašaj, kako je. Mu povej, da je že dolgo, odkar sta se videla. In da si se odločila, da ga malo pozdraviš.

Potem pa boš že začutila, kako naprej.

In takrat bo čas, da se oglasiš Tršici Nini, ki komaj čaka nadaljevanje tvoje zgodbe. 🙂 Vse lepo ti želim.

Imaš vprašanje za Tršico Nino?

Kar piši ji na urednik@casoris.si. In z veseljem ti bo povedala kaj pametnega.

Nina

Jelen je Tršica Nina, učiteljica, ki je požrla vso pamet na svetu! Zakaj? Ker je že bila nesrečno zaljubljena. Ker se je sekirala zaradi krivega nosu. Ker so ji starši parali živce. Tršica Nina je doživela vse to in še stokrat več! In preživela! In teh trenutkov se zelo rada spominja! Zato vam, dragi mulci, z veseljem pametuje v Časorisu.

Vprašanje tedna

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

SMS

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

SMS

Pomagate nam lahko tudi na druge načine: z rednim mesečnim nakazilom, z bančno kartico ali prek PayPala.