Časoris
Branja, vir znanja in sprostitve. Foto: Adobe Stock
Branja, vir znanja in sprostitve. Foto: Adobe Stock

Zakaj smo zlati bralci?

Na Osnovni šoli dr. Franceta Prešerna Ribnica so v letošnjem šolskem letu imeli kar 28 zlatih bralk in bralcev, to je učenk in učencev, ki so vseh devet razredov sodelovali pri bralni znački. Nekateri izmed njih so nam povedali, zakaj radi berejo in zakaj so postali zlati bralci.

Zlati bralec sem se odločil postati, ker sem že od malih nog rad bral. Moj najljubši predmet je zgodovina in večino odgovorov za ta predmet lahko najdeš tudi v knjigah. Za to je treba uporabiti nekaj svoje volje in imeti željo, da nekaj narediš. Tudi to, da se lahko s tem malo še pohvališ, je temu pripomoglo.

Anton Zobec, 9. a

Branje je za mišljenje kot telovadba za telo.

Richard Steele

Ta misel že namiguje na pomembnost branja v našem življenju. Poleg številnih prednosti prinaša tudi razvedrilo, razvija domišljijo, bogati besedni zaklad …

Definitivno nam ponuja veliko več prednosti kot slabosti, zato tu zame ni bilo dileme. Bralno značko sem tako opravila v vseh devetih letih in s tem postala zlata bralka. Pridobljeno znanje in besedni zaklad bom nadgrajevala tudi po osnovni šoli.

Za branje običajno izberem kakšno kriminalko ali nekaj o znanosti. Po mojem mnenju se je za bralno značko vredno potruditi, saj z njo pridobiš bralne navade, ki ti pridejo še kako prav tudi pri šolskem delu in drugod. Zato jo seveda priporočam vsem.

Ana Kusterle, 9. a

Knjige rada berem, ker mi dajejo navdih za pisanje svoje knjige, ker si z branjem krajšam čas in zato, da si širim besedni zaklad.

Rada berem kriminalke, včasih romane, največkrat pa pustolovske knjige.

Tara Arko, 9. d

Zlata bralka sem, ker rada berem. Zato sem tudi naredila bralno značko, z mislijo: če sem jo že začela, jo bom tudi končala.

Najraje berem angleške knjige. Berem zato, ker mi s knjigami hitreje mine čas.

Zarja Ilc, 9. d

Vsako leto sem opravila bralno značko, ker rada berem. Knjige so neskončen vir znanja. Rada berem zaradi vseh naukov, dogodivščin in novega znanja, ki ga s tem pridobim.

Najraje berem fantazijske knjige, saj nas v njih raznoliki liki popeljejo po svojih izmišljenih svetovih. Knjige imam rada tudi zato, ker me skozi branje popeljejo na potovanja in avanture izven mej resničnega sveta.

Teja Kljun, 9. d

Zbrala: mentorica in koordinatorica Majda Ilc Hussein

Časoris

V Časorisu s svojimi zapisi in razmišljanji gostujejo tudi otroci, učitelji, ravnatelji, strokovnjaki in starši.
V prispevkih je zapisano njihovo mnenje, ki ne izraža nujno stališč uredništva.

Vprašanje tedna

Vreme

Ljubljana Slovenia
Showers
17°C
 

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

Pomagajte prek PayPala. Uporabite lahko tudi bančno kartico.

Kako še lahko podprete Časoris?

Spletni arhiv Časorisa