Časoris
#GCCOstaniDoma. Vir: Arhiv šole

Zgodbe iz domače učilnice: Zakaj in kako Gimnazija Celje – Center ostaja doma?

V teh dneh je pomembno, da ostanemo doma in se izogibamo zbiranju na javnih mestih.

To velja za vse generacije, še posebej dobro pa se moramo tega zavedati mladi.

#GCCOstaniDoma. Vir: Arhiv šole
#GCCOstaniDoma. Vir: Arhiv šole

Četudi se z novim virusom spopadamo bolje kot starejše generacije, smo idealni prenašalci in v primeru, da se v tem času družimo z osebami izven našega ožjega družinskega kroga, lahko postanemo hodeče biološke bombe, ki v trenutku eksplozije uničijo vse ukrepe, s katerimi se v preteklih dveh tednih trudimo za zajezitev virusa. 

Ker nam je na Gimnaziji Celje – Center mar sočloveka, smo se odločili, da bomo na našem profilu na Instagramu in na naši strani na Facebooku ozaveščali o pomembnosti vseh preventivnih ukrepov.  

K sodelovanju smo povabili vse dijake in profesorje. Združili smo moči in pripravili kreativne izdelke, ki so opremljeni s ključnikom #GCCostaniDOMA.

Dijakinje in dijaki so se množično odzvali na akcijo dijaške skupnosti in poslali izjemno kreativne fotografije in filmčke. 

Filmček so pripravili dijaki 3. a. Vir: Arhiv šole

Mladi dandanes veliko pozornosti namenimo družbenim omrežjem, ampak morali bi spremljati tudi ostale medije, kot sta radio in televizija.

Večina medijev v teh dneh dobro vpliva na ljudi. Sploh tistih, kjer so poročanja o situaciji premišljena, mirna in se izogibajo dramatičnih besed in neargumentiranih kataklitičnih napovedi.

Pri branju novic moramo vedno upoštevati vir – ali sta to znanje in znanost ali pa interpretacija podatkov, ki temelji povsem na subjektivni presoji, ki jo v teh časih prežema zlasti strah.

Pri nas mladih so ključni vir informacij prav družbena omrežja, zato se mi zdi pomembno, da tudi v teh trenutkih kritično spremljamo medije, obenem pa sledimo navodilom in ukrepom, ki ravno z njihovo pomočjo pridejo med ljudi.

In moč medijev želimo za dobro naše šole, Celja, regije in države izkoristiti tudi mi – zato ne pozabite – #ostanidoma!

Blaž Hrovat, predsednik dijaške skupnosti Gimnazije Celje – Center, Celje

***

Želiš deliti svojo zgodbo iz domače učilnice z nami? Piši nam na urednik@casoris.si. Z veseljem jo bomo prebrali in objavili.

***

Prispevek smo objavili v okviru projekta »Iskanje resnice v svetu lažnih novic«, ki ga sofinancira Urad Vlade RS za komuniciranje v okviru aktivnosti namenjenih krepitvi medijske pismenosti.

Logo Ukom. Vir: Ukom

Časoris

V Časorisu s svojimi zapisi in razmišljanji gostujejo tudi otroci, učitelji, ravnatelji, strokovnjaki in starši.
V prispevkih je zapisano njihovo mnenje, ki ne izraža nujno stališč uredništva.

Vprašanje tedna

Vreme

Ljubljana Slovenia
Mostly sunny
24°C
 

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

Pomagajte prek PayPala. Uporabite lahko tudi bančno kartico.

Kako še lahko podprete Časoris?

Spletni arhiv Časorisa