fbpx
Časoris
Butasti komentarji.
Butasti komentarji.

Zakaj so butasti komentarji butasti

Tršica Nina pametuje.

Dragi mulci,

a veste, kaj me res razjezi?

Ko delaš na kakšem projektu, posnameš filmčke, napišeš pesmico, se domisliš legendarnega tvita ali pa posnameš najbolj kul fotko ever. Se trudiš, si ves pozitiven, nasmejan in komaj čakaš, da svoj projekt pokažeš svetu. Trepetaš in grizeš nohte, ko ga nalagaš na splet. In ves vesel komaj čakaš, da ga vidijo vsi.

Potem pa nekdo − meni nič, tebi nič – tvoj zaklad, delo in trud, komentira z iztegnjenim sredincem! Resno?! Čisto zares?!?

Da bi ga s tipkovnico po riti!

Čeprav zaboli, iztegnjen sredinec  še ni najhujša stvar. Zelo pogosto se najde kak pametnjakovič, ki vse skritizira, najde kup napak, žali in išče skrite namene, ki si jih hotel potihoma – po njegovem – prikazati s svojim projektom, pa še sam ne veš zanje.

Ali pa napiše samo: »Butasto«.

Resno? Čisto zares? Da bi ga s tipkovnico po riti še enkrat!

Ne morem, da se ob tem ne bi vprašala: Zakaaaaaaj? Zakaj toliko slabe volje? Zakaj toliko hejterjev na spletu? Zakaj je treba čisto vsako stvar skritizirati, pokomentirati in se skregati? Zakaj je treba nekomu pokvariti dan?

  • Se tisti frajer s spletnim srednjim prstom počuti neznansko kul, ker si je to upal storiti? Kakšen pogum! Kakšna moč! Res pravi frajer. Noooooooot!
  • Mogoče išče pozornost.
  • Mogoče mu je dolgčas, pa bi se rad malo kregal.
  • Mogoče pa ima samo slab dan in tako stresa svojo slabo voljo.
  • Mogoče mu v realnem življenju ne uspeva biti glavni, pa se sprošča na spletu.
  • Mogoče pa je res samo smotan. Pa amen.

Ja, vem. Vsak ima pravico do svojega mnenja. In vso pravico, da ga izrazi. Ampak, a je res treba to storiti na takšen način? S sredincem, žalitvami, grdimi besedami, norčevanjem, jezo in godrnjanjem? Se sploh zavedamo, kako lahko na nekoga vplivamo s svojim groznim komentarjem?

Poglejte si. Mene se je tale luštna punca močno dotaknila.

Veste, da je zaradi žaljenja in norčevanja na spletu kakšen mulc že naredil samomor ali vsaj razmišljal o njem?

Zato ne bodite smotkoti! Vedno, ko napišete kakšen komentar, ga še enkrat preberite. Pomislite, kako bi bilo vam, če bi vam kdo napisal enako sporočilo. Vse se da lepo napisati. Če se s čem ne strinjaš, se da na lep način povedati.

Moja fb prijateljica je zadnjič objavila tole prigodo:

»O moj bog. Jem na vlaku kosilo, model odpre kupe in me vpraša, če mu dam malo. Pa mu dam skoraj vse, ker sem že sita. Pa pride spet mimo in pravi, da mu ni bilo dobro, ker je premalo slano. Hehe. Jaz sem umrla od smeha, gospa zraven mene še vedno ni zaprla ust«.

In meni se je zdela neskončno fajna. Ni naredila tragedije in zapisala zgrožen, ogorčen post, ob katerem bi se mora zamisliti vsa Slovenija, posneti fotko možakarja ter ga jezno deliti! Nasmejala se je in vzela dogodek kot en zabaven trenutek v življenju. A ni to fajn?

In kaj lahko storiš, če nekdo takole butasto smeti tvoj zid, fotko, video ali pesmico, ki si jo objavil?

  • Izbrišeš komentar. Tvoj profil je tvoj profil. In če ti ni do tega, da so na tvojem profilu bedasti komentarji, tudi ni treba, da so.
  • Ignoriraš komentar. Tisti, ki ga je napisal, čaka tvojo reakcijo. In če je ne bo, ga boš najbolj na finto. Pa še drugi bodo videli, kako beden je.
  • Odgovoriš na prijazen, vesel ali humoren način. Čeprav te gloda in te drži, da bi mu povedal svoje, tega ne stori. To je točno to, kar komentator čaka. Verjemi, da ima pripravljenih še par bolj butastih komentarjev. Brez veze. Če ga zatreš v kali s humorjem, ga bo kap.

Tako dragi mulci. Ker vem, da ste luštni, pametni, razgledani in simpatični … Bodite takšni tudi na spletu. Ne spremenite se v ene smotkote, ki ropotajo po drugih, jih zmerjajo, zaničujejo, se iz njih norčujejo.

Bodite raje tisti, ki nekomu polepšate dan!

 

Imaš vprašanje za Tršico Nino?

Kar piši ji na urednik@casoris.si. In z veseljem ti bo povedala kaj pametnega.

Nina

Jelen je Tršica Nina, učiteljica, ki je požrla vso pamet na svetu! Zakaj? Ker je že bila nesrečno zaljubljena. Ker se je sekirala zaradi krivega nosu. Ker so ji starši parali živce. Tršica Nina je doživela vse to in še stokrat več! In preživela! In teh trenutkov se zelo rada spominja! Zato vam, dragi mulci, z veseljem pametuje v Časorisu.

Vprašanje tedna

Vreme

Ljubljana Slovenia
Sunny
26°C
 

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

Pomagajte prek PayPala. Uporabite lahko tudi bančno kartico.

Kako še lahko podprete Časoris?

Spletni arhiv Časorisa