fbpx
Časoris

Za petdeset let zgodb in spominov

Na OŠ Mirana Jarca v Ljubljani bo danes posebej slovesno, saj bodo praznovali njen petdeseti rojstni dan.

V tem času se je na šoli, kot pravi mentorica novinarskega krožka, učiteljica Bernarda Močilnik, nabralo za petdeset let zgodb in spominov, ki jih želijo deliti tudi z drugimi.

V pripravah na slovesnost so moči združili vsi, ki so kot učenci, delavci, učitelji ali starši soustvarjali zgodovino šole.

Požlahtili jo bodo nekdanji učenci: zvezdi muzikala Mamma Mia igralec Gojmir Lešnjak – Gojc in igralka in pevka Lea Bartha, igralec  Branko Završan, glasbenik Bojan Jurjevič – Jurki, skladatelj Slavko Avsenik ml., violinist Žiga Cerar in Tim Horvat, dijak, ki je do sedaj izdal že tri romane.

Na kaj ste v vseh teh letih na šoli najbolj ponosni?
Na vse generacije učencev, ki so se učili in tudi drugače kalili na naši šoli.

V mislih nimamo le vidnih uvrstitev na vseh šolskih tekmovanjih in učencev, ki poleg uspešnega spopadanja z vse bolj zahtevnim šolskim delom dosegajo uspehe tudi v športu, umetnosti ali na drugih področjih.

Ponosni smo prav na vse učence, ki so se vsak po svoje spoprijeli z izzivi, ki jih šola prinaša, jih premagali in se nato uspešno spoprijeli še z izzivi odraslega življenja.

Ponosni smo, da smo košček v mozaiku teh življenjskih zgodb.

Zadovoljni pa smo tudi, da imamo priložnost delati in se učiti na šoli, ki s svojo arhitekturo in zeleno okolico ustvarja toplo in prijetno atmosfero.

Ste morda ob obletnici kaj na šoli obnovili ali pridobili?
Šolo nenehno obnavljamo, dopolnjujemo, moderniziramo.

V vseh teh letih smo šolo že celo obnovili, tako da posebnega darila za rojstni dan nimamo.

V prihodnosti nas čakata le še dva večja zalogaja, ki čakata na podporo Mestne očine Ljubljana, obnova zunanjega igrišča in telovadnice.

 

Sonja

Merljak Zdovc je urednica Časorisa. Je zelo radovedna in rada spoznava ljudi in njihove zgodbe. Veliko piše in včasih posname tudi kakšen video. Vesela bo, če ji pišeš.

Vprašanje tedna

Vreme

Ljubljana Slovenia
Sunny
26°C
 

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

Pomagajte prek PayPala. Uporabite lahko tudi bančno kartico.

Kako še lahko podprete Časoris?

Spletni arhiv Časorisa