Časoris

Vse NAJboljše, Časoris!

V Časorisu danes praznujemo: točno pet let je od dneva, ko smo objavili prvo novico!

Ta ni bila ravno najbolj vesela, poročali smo o potresu, ki je pošteno stresel Nepal.

A še isti dan smo pisali tudi o praznovanju 1. maja in takoj zatem s polno paro zakorakali v množico majskih novic. Za otroški spletni časopis se pač ne spodobi, da ne bi takoj začel poročati o tem, kaj zanimivega in pomembnega se dogaja.

Do sedaj smo že predstavili sodelavke, ki skrbijo za informacije, in pa Tršico Nino, ki v Časorisu pametuje skoraj od samega začetka.

»Takšnega časopisa, kot je Časoris, ni!« pravi Nina, ki je v resničnem življenju učiteljica. »Otroci potrebujejo novice, napisane zanje. Tako se naučijo veliko novega, se včasih pomirijo, včasih pa narežijo.«

Kdo pa so še druge kolumnistke, ki vsak mesec razveseljujejo s svojimi zapisi?

Maja Vreča piše o varnosti na spletu. »V šoli se otroci učite biologijo in kemijo, tudi prometna pravila, preden smete sami na cesto, ne pa tudi, kako ravnati, da ne boste med brskanjem po spletu izpostavljeni prevaram. Tehnologija nudi stik s svetom. Ne bi bilo fajn, da bi se ji začeli izogibati zaradi slabih izkušenj. Otrok, ki se nauči, da je treba informacije kritično ovrednotiti, bo veliko težje žrtev prevar.«

Pihanje svečk ob prepevanju pesmi Vse najboljše, Časoris. Vir: Arhiv Časorisa
Pihanje svečk ob prepevanju pesmi Vse najboljše, Časoris. Vir: Arhiv Časorisa

Razumevanje med starši in učitelji spodbuja kolumnistka Tereza Žerdin. »Nekateri učitelji so bolj ustvarjalni, drugi manj, so pa zato slednji lahko bolje sposobni prenašati dobre zamisli v svojo prakso. Treba je tudi opozarjati na napake, ki jih marsikdo v želji narediti najbolje ne prepozna. Starši so do učiteljev pogosto zelo kritični in zahtevni in včasih ne vidijo svojih vzgojnih spodrsljajev. Od učiteljev pričakujejo preveč. Ne zavedajo se, da s svojim odnosom do šole in učiteljev škodujejo tudi svojemu otroku. Predvsem ne vedo, da je učiteljevo delo zelo naporno. Morda bodo zdaj, ko so otroci ves čas doma, to spoznali,« pravi in dodaja: »Mediji so v prvi vrsti vir informacij, informacije pa vir novega znanja.«

Otroci ste zvedavi. Prav vse vas zanima in ni ga starša na svetu, ki bi poznal odgovore na vsa vaša vprašanja, pravi Maja. Dober medij za otroke je zato neprecenljiv, saj lahko odgovori na mnoga vprašanja in poleg tega tudi razširi obzorje.

Pa ne le to. Temu, kar piše v Časorisu, lahko zaupaš, poudarja ustanoviteljica in odgovorna urednica Časorisa Sonja Merljak Zdovc.

Ustvarjalci že pet let verjamemo v Časoris. Tudi zato, ker verjamemo vate in tvojo radovednost.

Kaj pa ti? Katero rubriko najraje spremljaš? Zaupaj nam! Brez tebe ni nas 🙂

Katarina

Bulatović rada piše in razmišlja. Opazuje svet in ga poskuša razumeti. V dobrem in slabem.

Vprašanje tedna

Vreme

Ljubljana Slovenia
Cloudy
-3°C
 

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

Pomagajte prek PayPala. Uporabite lahko tudi bančno kartico.

Kako še lahko podprete Časoris?

Spletni arhiv Časorisa

Hej, te zanima, kaj se dogaja okoli tebe?

Naroči se na Časoris in vsak dan izveš vse, kar moraš vedeti, da izpadeš kul pred frendi. S prijavo sprejemaš splošne pogoje in politiko zasebnosti.