Časoris
Teden pisanja z roko 2020. VIr: Arhiv Gimnazije Celje - Center
Teden pisanja z roko 2020. Vir: Arhiv Gimnazije Celje - Center

Vsaka pisava je edinstvena in neponovljiva

Ali še kdaj komu pošljete razglednico, ko uživate na počitnicah? Kaj pa novoletno voščilnico ali rojstnodnevno voščilo? Je vse to danes že nadomestila tehnologija?

V tednu med 20. in 24. januarjem na Gimnaziji Celje – Center že četrto leto zapored obeležujemo Teden pisanja z roko.

Želja društva Radi pišemo z roko, ki koordinira dejavnosti v tem tednu, je ozaveščanje ljudi o pomenu pisanja z roko, saj se mnogi danes ne zavedajo, kako pomembno je to. 

Vsak posameznik ima svojo pisavo, ki je odraz njegove osebnosti. Ne glede na to, ali pišete z velikimi tiskanimi črkami, poševno, nečitljivo ali pa z najlepšimi pisanicami, morate biti na svojo pisavo ponosni, saj je edinstvena in neponovljiva. 

Pisanje z roko vzame veliko časa, je pa zato naš izdelek toliko vrednejši. Takšno sporočilo je veliko bolj osebno, je izraz spoštovanja in naklonjenosti. Če se pisanju res prepustite, pa lahko na vas deluje tudi terapevtsko in sproščujoče. 

Teden pisanje z roko 2020. VIr: Arhiv Gimnazije Celje - Center
Teden pisanja z roko 2020. Vir: Arhiv Gimnazije Celje – Center

Verjetno ste že kdaj opazili, da si stvari, ki jih zapišete z roko, mnogo bolje zapomnite kot tiste, zapisane na telefonu oziroma računalniku. Naši možgani takrat namreč delujejo bolj kompleksno, postanemo ustvarjalnejši in ohranjamo dolgotrajnejšo pozornost.

V okviru zavedanja pomembnosti pisanja z roko na naši šoli organiziramo tudi delavnico lepopisja oziroma kaligrafije. Za kaj takega ne potrebujete veliko talenta, le malo vaje in trde volje. Izdelki, ki jih boste s kaligrafijo ustvarili, pa bodo tega vsekakor vredni. 

Zavedanje, da je pisanje z roko pomembno, izhaja že iz družine, zato naslednjič, ko boste svojim najbližjim voščili za rojstni dan, namesto SMS-sporočila raje pošljite izdelano voščilnico.

Tamara Korenak, 3. letnik, Gimnazija Celje – Center

Časoris

V Časorisu s svojimi zapisi in razmišljanji gostujejo tudi otroci, učitelji, ravnatelji, strokovnjaki in starši.
V prispevkih je zapisano njihovo mnenje, ki ne izraža nujno stališč uredništva.

Vprašanje tedna

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

SMS

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

SMS

Pomagate nam lahko tudi na druge načine: z rednim mesečnim nakazilom, z bančno kartico ali prek PayPala.