Časoris
Predvidoma 15. februarja 2021 bodo začeli s prvimi inštrukcijami, ki bodo potekale brezplačno in individualno na poučen in efektiven, učencu prilagojen način. Vir: Pixabay
Predvidoma 15. februarja 2021 bodo začeli s prvimi inštrukcijami, ki bodo potekale brezplačno in individualno na poučen in efektiven, učencu prilagojen način. Vir: Pixabay

Učna pomoč za osnovnošolce na voljo sredi meseca

V času šolanja na daljavo se vsak dan bolj zavedamo posledic, ki jih slednje prinaša ne le na področju izobraževanja, temveč tudi psihofizičnega razvoja posameznika.

Medtem ko je tema iz dneva v dan bolj aktualna, smo se v Dijaški skupnosti Ljubljana – organizaciji, ki združuje ljubljanske dijake, zastopa njihove interese in pravice ter si prizadeva za njihovo dodatno izobraževanje in zabavo – odločili, da po najboljših močeh priskočimo na pomoč tistim, ki jih je situacija najbolj prizadela.

Tako smo za dijake in osnovnošolce pripravili projekt Brezplačna individualna učna pomoč osnovnošolcem, katerega namen je pomoč osnovnošolcem pri šolski snovi pod mentorstvom dijakov, ki so pripravljeni s svojim poglobljenim znanjem priskočiti na pomoč mlajšim.

https://www.facebook.com/dijaska.ljubljana/posts/1580688195464027

Pri tem smo se povezali z vsemi ljubljanskimi srednjimi šolami in se obenem obrnili na osrednjeslovenske osnovne šole.

V začetku tekočega tedna smo odprli prijave za željne pomoči, tako za dijake »inštruktorje« kot za osnovnošolce. Njihovo število iz dneva v dan raste.

Predvidoma 15. februarja 2021 bomo začeli s prvimi inštrukcijami, ki bodo potekale brezplačno in individualno na poučen in efektiven, učencu prilagojen način.

Majk Zupančič. Vir: osebni arhiv
Majk Zupančič. Vir: osebni arhiv

Zavedamo se, da bo marsikateremu osnovnošolcu takšna oblika individualne pomoči morda edina dodatna razlaga, ki jo bo prejel. Večini je takšna pomoč nedostopna zaradi različnih socio-ekonomskih dejavnikov

V želji, da bi se osnovnošolci zavedali možnosti, ki jim je ponujena, a morda zanjo v preteklih dneh še niso izvedeli, vas prosimo, da pomagate pri širjenju informacij o projektu.

Majk Zupančič, , 3. letnik, Gimnazija Moste

predsednik Upravnega odbora Dijaške skupnosti Ljubljana

***

Želiš deliti svojo zgodbo z nami? Piši nam na urednik@casoris.si. Z veseljem jo bomo prebrali in objavili.


Časoris

V Časorisu s svojimi zapisi in razmišljanji gostujejo tudi otroci, učitelji, ravnatelji, strokovnjaki in starši.
V prispevkih je zapisano njihovo mnenje, ki ne izraža nujno stališč uredništva.

Vprašanje tedna

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

SMS

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

SMS

Pomagate nam lahko tudi na druge načine: z rednim mesečnim nakazilom, z bančno kartico ali prek PayPala.