fbpx
Časoris
Namen projekta je razširjanje uporabe digitalnih orodij ter spodbujanje mladih k razmišljanju o prepletenosti medkulturnega dialoga in migracij. Vir: Freepik
Namen projekta je razširjanje uporabe digitalnih orodij ter spodbujanje mladih k razmišljanju o prepletenosti medkulturnega dialoga in migracij. Vir: Freepik

Učenci in dijaki posneli filmčke o migracijah in večkulturnosti

Kako je biti tujec v svojem kraju?

Tujec je lahko že nekdo, ki se je preselil iz mesta na vas. Ali nekdo, ki je prišel iz druge države.

Da se bolje razumemo in tako lažje skupaj živimo, je pomembno, da se spoznamo.

Učenci in dijaki so se tri leta spoznavali tudi pod okriljem mednarodnega projekta MigratED, ki ga je v Sloveniji izvajala Platforma Sloga.

Med projektom so nastala številna digitalna orodja, ki so učiteljem v pomoč pri obravnavanju migracij in človekovih pravic. Z njimi lahko tudi spodbujajo aktivno državljanstvo in demokracijo med otroki in mladimi.

Učenke Osnovne šole Livada so na primer pripravile kratki film o večkulturnosti in migracijah. Z njim predstavljajo zgodbe učencev in učiteljice večkulturne šole, ki je marsikomu zgled zaradi uspešnega vključevanja otrok iz priseljenskih družin.

Dijaki in dijakinje II. gimnazije Maribor pa so posneli kratki film o prisilnih migracijah, ki opozarja na uničujoče posledice dolgotrajnih oboroženih spopadov v Siriji in Afganistanu.

Filmček temelji na odlomkih iz literature italijanskega romanopisca Fabija Geda.

***

Platforma SLOGA je partnerska organizacija evropskega projekta #MigratED (Digitalna orodja za okrepljene teme migracij in človekovih pravic v izobraževanju). Projektne aktivnosti #MigratED v Sloveniji sofinancirata program Evropske unije Erasmus+ in Ministrstvo za javno upravo. Vsebina odraža le poglede avtorjev in ne uradnih stališč financerjev.

Migrated

Sloga

Sloga je platforma nevladnih, neprofitnih organizacij, ki delujejo na področju razvoja, globalnega učenja in humanitarne pomoči.

Vprašanje tedna

Vreme

Ljubljana Slovenia
Sunny
26°C
 

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

Pomagajte prek PayPala. Uporabite lahko tudi bančno kartico.

Kako še lahko podprete Časoris?

Spletni arhiv Časorisa