Časoris
Rock Ivančki. Ilustracija: Miha Klenovšek
Rock Ivančki. Ilustracija: Miha Klenovšek

V šoli se pridno sedi in uči … ali pa rocka!

V moji glavi obstaja nekaj res carskih občutkov. Recimo:

  • Ko po smučanju sezuješ pancerje. 
  • Ko si res, res žejen in ti nekdo pod nos porine cedevito. 
  • Ko te fejst, fejst lulat in končno prideš do wcja. (Hm … pridem takoj nazaj …) 
  • Ko ti tisti, ki ga rad vidiš, pošlje sms. 
  • Ko imaš čas za popoldanski dremež. Na sveži posteljnini. 

Ali pa tisti, ko ti v glavo švigne kakšna res carska ideja. Takšna, ki ti ne pusti spati. Ideja, ob kateri se ti smeji in komaj čakaš, da jo boš uresničil. 

No, če se ti to zgodi, jo zagrabi. Idejo, občutek, vse! Ker lahko postaneš del nečesa velikega.  

Tako se je na naši šoli godilo te dni, ko smo se nekega popoldneva na lepem spomnili, da bi v šoli pripravili rock muzikal. Ja, rock. Zakaj? Ker je rock zakon, seveda. 

Celo noč nisem spala. Od vznemirjenja in veselja. Rock na šoli. Kako kul je to? Vsi učitelji so bili za. Z ravnateljico na čelu. Za stvar so bili tudi tisti učitelji, ki so vedeli, da bodo precej dni po službi še vadili, igrali in peli. V bistvu so bili tisti učitelji še bolj za. Ker učitelji pač smo za.  

In tako se je naša šola za hipec spremenila v čisto pravo rockersko šolo.

Si predstavljate, da vaši učitelji sredi jedilnice/večnamenskega prostora nažigajo rock? Nabijajo kitare, klaviature? Pojejo, stresajo z lasmi in nosijo strgane kavbojke? Učitelj za matematiko pa se celo nauči igrati na bobne posebno za to priložnost? Učitelj za matematiko!

Mi smo to počeli! Na glas! Na ves glas!

Učenci so peli in rockali! Čupirali, spoznali slovenski rock, se družili in pokazali, kakšni carji so. Pravi talenti. Pravi rockerji! Naredili smo celo čisto svoj komad. In ga zarockali vsi skupaj! Cela šola! In to na velikem odru! Rock Ivančki na OŠ Ivana Skvarče smo zmagali. 

In ta občutek je bil res carski. Boljši od cedevite! 

Zato pustite, da vas ideje preplavijo. Ker vi, mulci … vi ste tisti, ki imate sanje, talente in ideje. In ko vam švigne nekaj res carskega v glavo …  ne pustite, da vam kdo to vzame! Ker to so projekti, ideje in spomini, ki za vedno ostanejo tam nekje okoli srca.

Vaša rockerska tršica Nina

Nina

Jelen je Tršica Nina, učiteljica, ki je požrla vso pamet na svetu! Zakaj? Ker je že bila nesrečno zaljubljena. Ker se je sekirala zaradi krivega nosu. Ker so ji starši parali živce. Tršica Nina je doživela vse to in še stokrat več! In preživela! In teh trenutkov se zelo rada spominja! Zato vam, dragi mulci, z veseljem pametuje v Časorisu.

Vprašanje tedna

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

SMS

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

SMS

Pomagate nam lahko tudi na druge načine: z rednim mesečnim nakazilom, z bančno kartico ali prek PayPala.