Časoris

Tršica Nina in množica učiteljev za vse koronajunake: učinkovito in zabavno šolanje na daljavo

Dragi starši,

znašli smo se v situaciji, v kakršni nismo bili še nikoli. Ne učitelji, ne starši. Verjamem pa, da smo v tem trenutku še bolj povezani kot sicer. In če bomo držali skupaj, bomo iz te nore situacije potegnili najboljše, kar lahko.

Učitelji se zavedamo, da vam ni lahko. Vemo, da ste kar naenkrat postavljeni v čisto drugačno vlogo. Vemo, da nekateri hodite v službo, in vemo, da se najbrž večkrat sprašujete, ali delate prav ali ne. 

Učitelji se trudimo, da bi otrokom in vam čimbolj olajšali delo. Med seboj se povezujemo, izmenjujemo izkušnje, učimo se uporabljati in izdelovati videe ter spletna gradiva, povemo si celo, če ga kdaj pobiksamo ali kako bi lahko kaj naredili drugače … 

Verjetno se bo zgodilo, da ga bomo pobiksali. Tudi mi smo kar naenkrat v čisto drugi vlogi. Prej smo čutili otroke z vsemi možnimi čuti, kar jih imamo.

Spremljali, opazovali, zaznavali smo:

  • Kako se počuti?
  • Bo lahko rešil to nalogo?
  • Ali res razume, kar smo obravnavali?
  • Je danes slabe volje?
  • Se je naspal?
  • Ga kaj skrbi? …

Zdaj lahko le držimo pesti, da se bodo naši otroci odzvali in nam povedali, če česa ne bodo razumeli.

Zato se, dragi starši, obračajte na učitelje.

Če boste videli, da nekaj ne gre, da je snovi enostavno preveč, da se je ustavilo, če ne boste vedeli, kako motivirati otroka … obrnite se na učitelje!

Vsi skupaj dobro poznamo otroka in skupaj bomo lažje našli rešitev, kako mu pomagati. 

V teh dneh smo učitelji za vas pripravili nekaj nasvetov, kaj in kako z otroki in učenjem v tem času. Hoteli smo vam povedati, da smo pozitivno naravnani, da verjamemo, da nam bo uspelo, da pogrešamo vaše in naše otroke, da nas zanje skrbi in da se z njimi veselimo – tako kot takrat, ko smo v razredu.

Držimo skupaj, pa bo! 

Vse dobro vam želim,

Tršica Nina 

***

Imaš vprašanje za Tršico Nino?

Kar piši ji na urednik@casoris.si. In z veseljem ti bo povedala kaj pametnega.

Nina

Jelen je Tršica Nina, učiteljica, ki je požrla vso pamet na svetu! Zakaj? Ker je že bila nesrečno zaljubljena. Ker se je sekirala zaradi krivega nosu. Ker so ji starši parali živce. Tršica Nina je doživela vse to in še stokrat več! In preživela! In teh trenutkov se zelo rada spominja! Zato vam, dragi mulci, z veseljem pametuje v Časorisu.

Vprašanje tedna

Vreme

Ljubljana Slovenia
Cloudy
4°C
 

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

Pomagajte prek PayPala. Uporabite lahko tudi bančno kartico.

Kako še lahko podprete Časoris?

Spletni arhiv Časorisa

Hej, te zanima, kaj se dogaja okoli tebe?

Naroči se na Časoris in vsak dan izveš vse, kar moraš vedeti, da izpadeš kul pred frendi. S prijavo sprejemaš splošne pogoje in politiko zasebnosti.