Časoris
Branje je kul. Ilustracija: Urška Stropnik Šonc
Knjige so kul. Ilustracija: Urška Stropnik Šonc

Tisti, ki (to) bere, je kul

Pisalo se je leto 2020. Bil je september. In bil je prelep sončen dan. Dan v vrtincu epidemije. Dan, ko smo se z Naj mulci dobili popoldne pred šolo. In dan, ko smo malo pozabili, da je svet »na glavo«. 

In dan, ki je bil eden najlepših v moji tršičevski karieri. 

Moji mulci so namreč dobili nalogo, da najdejo način, kako otrokom približati knjige. Kar pa ni najlažja naloga na svetu. Vsem se je namreč zdelo, da tisti mulci, ki imajo radi knjige, jih imajo po raznih akcijah, dogodkih in pogovorih radi še bolj, tisti, ki pa bi se raje ugriznili v čelo, kot prebrali knjigo, pa … No, pri tistih, je malo težje priti pod čelo. 🙂 Zato smo res potrebovali rahlo noro idejo. 

Pa so mulci rekli: »Ja, posnemimo filmček, kaj pa. Rahlo nor filmček, kakopak.«

In smo ga. 

Temu čudnemu času smo mi ukradli trenutek. Tisti, ko so se naši dežniki spremenili v balon, ko so metle postale konji in ko so mulci dobili čudežne moči. Najbolj čudežen trenutek pa se je seveda zgodil, ko je dostavljavec pripeljal pred šolo pico. Ali tri. Ali pa jo je mogoče priklical Harry Potter?  

Za vas smo torej pripravili pravi knjižni kviz. Ne preveč težek. Tudi ne čisto lahek. Ravno prav, da vam bo fajn. In da se malo nasmejite. In v roke primete kakšno knjigo. 

Ker veste, kako priti do vseh teh rahlo norih idej (in zraven še do pice)? Tako da bereš. 🙂

Želim vam eno dobro knjigo,

Vaša Tršica Nina

***

Imaš vprašanje za Tršico Nino?

Kar piši ji na urednik@casoris.si. In z veseljem ti bo povedala kaj pametnega.

Nina

Jelen je Tršica Nina, učiteljica, ki je požrla vso pamet na svetu! Zakaj? Ker je že bila nesrečno zaljubljena. Ker se je sekirala zaradi krivega nosu. Ker so ji starši parali živce. Tršica Nina je doživela vse to in še stokrat več! In preživela! In teh trenutkov se zelo rada spominja! Zato vam, dragi mulci, z veseljem pametuje v Časorisu.

Urška

Stropnik Šonc rada riše za majhne in tudi za malo večje otroke.

Vprašanje tedna

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

SMS

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

SMS

Pomagate nam lahko tudi na druge načine: z rednim mesečnim nakazilom, z bančno kartico ali prek PayPala.