Časoris
Ilustracija: Urška Stropnik Šonc
Ilustracija: Urška Stropnik Šonc

Sanjsko življenje influencerjev

Dragi moji mulci.

Kaj boste, ko boste veliki?

Ja, odgovor, da boste kul, tudi šteje, hehe.

Kadar to vprašam moje mulce, jih precej pravi, da bodo influencerji, youtuberji ali gamerji. Kar ni presenetljivo. Življenja spletnih zvezd so res videti krasna. Veliko jih je oblečenih v najnovejše trende (tiste, ki jaz osvojim po dveh letih, ko so že zdavnaj mimo), imajo carske frizure, ukvarjajo pa se s stvarmi, kot so: igranje igric, plesanje, sprejemanje izzivov, odpiranje daril … Slava in denar pa kar padeta z neba. Brez šole, učenja, truda … Praktično se cel dan igraš in se imaš krasno.

Sanjsko življenje, jeeej.

Pa je res?

Le komu ne bi godilo, če bi ga občudovalo tooooooooooliko ljudi? Če bi tooooooooooooliko ljudi želelo živeti njegovo življenje? Komu ne bi prijalo, če bi dobil tooooooooooooooooooooooliko všečkov? Čisto vsak dan!

Kaj pa toooooooooooliko nevšečkov čisto vsak dan?

Mislite, da influencerji resnično živijo povsem brezskrbno življenje? Da je edina njihova skrb dobra svetloba za nov video ali fotko?

Zase vem, da bi me grdi komentarji pošteno udarili tam po srcu. Ne vem, če bi se jih kdaj navadila in se jih naučila spregledati. In dejstvo je, da se tisti, ki objavljajo svoje reči na spletu, spopadajo s tem. Čisto vsak dan. In najbrž čisto, čisto vsi.

In kaj se zgodi, ko pride nekdo, ki je boljši, lepši, bolj izviren? Katere influencerje ste gledali lansko šolsko leto? Ste jim letos še zvesti ali ste našli nove? Pogosto se zgodi, da so influencerji popularni neko obdobje, potem pa gledalci že hrepenimo po nečem novem, bolj izvirnem, drugačnem. Influencerji, ki so bili prej navajeni občudovanja vsak dan, kar naenkrat ostanejo pozabljeni. Verjetno mora biti tudi to precej strašen občutek.

Veste, da si ogromno mulcev po svetu želi, da bi postali influencerji, kupujejo všečke, naredijo cel kup nevarnih in neprimernih reči, po nekaterih raziskavah pa dejansko postanejo influencerji samo trije odstotki teh mulcev?

V moji betici se influencerji delijo na tiste, ki nosijo neko pomembno sporočilo, lepšajo svet s svojim talentom, dobrimi deli, ki so dejansko vzor vsem nam …, in tiste, ki to počnejo malo manj. Ti drugi včasih naredijo precej škode, saj zaradi njih vi – mulci, mislite, da morate biti lepi, čudoviti, brezhibni in da morate početi kakšne precej neumne reči, da boste kul. Pa ne samo mulci. Verjemite mi, da tako razmišljajo tudi odrasli. 

Zato moji možgani navijajo v tole smer. Zato, da postaneš slaven, moraš biti res izviren, domiseln in v kakšni stvari res, res dober! Zato mogoče lahko svoje želje in sanje o influencerski slavi malo dopolnite, spremenite, obrnete po svoje. Razvijajte svoje talente, učite se, berite, iščite svoje močne točke, mislite na to, kako boste ravno vi polepšali svet.

In mogoče boste mimogrede postali slavni.

Mogoče pa boste ugotovili, da tega sploh ne potrebujete. In da ste srečni, ker delate dobro, ker se trudite in delate nekaj, kar imate radi.

Tršica Nina

***

Imaš vprašanje za Tršico Nino?

Kar piši ji na urednik@casoris.si. In z veseljem ti bo povedala kaj pametnega.

Podprite Časoris Podporniki-102040 Share
Nina

Jelen je Tršica Nina, učiteljica, ki je požrla vso pamet na svetu! Zakaj? Ker je že bila nesrečno zaljubljena. Ker se je sekirala zaradi krivega nosu. Ker so ji starši parali živce. Tršica Nina je doživela vse to in še stokrat več! In preživela! In teh trenutkov se zelo rada spominja! Zato vam, dragi mulci, z veseljem pametuje v Časorisu.

Urška

Stropnik Šonc rada riše za majhne in tudi za malo večje otroke.

Vprašanje tedna

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

SMS

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

SMS

Pomagate nam lahko tudi na druge načine: z rednim mesečnim nakazilom, z bančno kartico ali prek PayPala.