Časoris
Božiček. Ilustracija: Urška Stropnik Šonc
Ilustracija: Urška Stropnik Šonc

Roza lasje in božično-novoletni maraton

Dragi mulci,

vem, da so časi popolnoma na glavo. Včasih se mi že zdi, da je vse verjetno. Vse možno. Da se mi lahko recimo v tem trenutku lasje sami pobarvajo na roza. Ali pa, da začne pica prepevati božične pesmi. Vse to.

Časi so res čudni. V šolo gremo lahko v pižami, koncerte in prireditve lahko gledamo v pižami, v bistvu smo lahko cel dan v pižami.  

Vem, da vam je včasih hudo in da bi si želeli, da bi bile stvari drugačne, ampak vas vseeno vidim nasmejane do ušesnega masla.

Veste, zakaj? Ker ste vi, dragi mulci, res pravi super junaki! Ker ste močni in pogumni in vem, da niste cel dan v pižami!

Pravzaprav ima učiteljica športne vzgoje Mili Zupančič za vas prav poseben izziv. Izziv, ki bo naredil, da bodo pižame samo še svečana obleka za ponoči. Ste pripravljeni?

Vse učence in pazite to – tudi učitelje in starše vabi, da med počitnicami osvojite BOŽIČNO-NOVOLETNI MARATON. Ne prestrašite se, ne bomo rušili svetovnega rekorda. Za prehojenih ali pretečenih 42 km si bomo vzeli kar 14 dni časa (od 25. 12. pa do 8. 1.). Maraton je dolg 42 km in to se sliši veliko, kajne? V resnici pa so to samo trije kilometri na dan. To bo pa že šlo!

Ko greste na sprehod, torej izmerite, kakšno razdaljo ste prehodili ali pretekli. Učiteljica Mili je prepričana, da nam bo uspelo in bomo po 14 dneh ponosno povedali, da smo osvojili svoj prvi maraton. Pa četudi nam uspe samo polovica tega. Važno je, da dvignemo svoje riti in greeeemo ven

Ko pa bodo ritke spet na toplem, pa se lahko pozabavate in poskušate rešiti Božička. Palčki so namreč čisto iz sebe!!! Kam je izginil Božiček? Morajo mu še počesati brado in očistiti njegov plašč. Božička pa ni?! Jim ga boste pomagali poiskati?

Tule je izginil.

Telo in možgane bomo natrenirali. Potem pa smuk v pižamo in poglejte, kaj je za vas pripravil dedek Mraz. Njegovi palčki so si namreč kupili nove telefone in zdaj visijo na njih ceeeele dni. Kakšna zmešnjava!

Dragi moji mulci,

letos bodo prazniki malo drugačni. Ne bo žurk, pa skupnih druženj, pa vsega tega, ampak vseeno nam je lahko lepo. Poskusite pa to leto te praznike preživeti malo drugače. Naredite kaj lepega za svoje družinske člane, pomagajte jim, jih malo pohvalite, objemite. Spomnite se na koga, ki je mogoče osamljen. Pokličite ga, mu pošljite kakšno lepo sporočilo, pisemce … Ni treba veliko, da naredimo svet lepši.

Pa spočijte si. Saj ste si zaslužili.

Vse lepo vam želim,

vaša Tršica Nina  

***

Imaš vprašanje za Tršico Nino?

Kar piši ji na urednik@casoris.si. In z veseljem ti bo povedala kaj pametnega.

Nina

Jelen je Tršica Nina, učiteljica, ki je požrla vso pamet na svetu! Zakaj? Ker je že bila nesrečno zaljubljena. Ker se je sekirala zaradi krivega nosu. Ker so ji starši parali živce. Tršica Nina je doživela vse to in še stokrat več! In preživela! In teh trenutkov se zelo rada spominja! Zato vam, dragi mulci, z veseljem pametuje v Časorisu.

Urška

Stropnik Šonc rada riše za majhne in tudi za malo večje otroke.

Vprašanje tedna

Vreme

Ljubljana Slovenia
Mostly sunny
29°C
 

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

Pomagajte prek PayPala. Uporabite lahko tudi bančno kartico.

Kako še lahko podprete Časoris?

Spletni arhiv Časorisa