Časoris
Kako povedati punci, da ti je všeč? Ilustracija: Urška Stropnik Šonc
Kako povedati punci, da ti je všeč? Ilustracija: Urška Stropnik Šonc

O zaljubljenem ušesnem maslu

Živijo Nina,

hočem te samo vprašat, kako naj punci v živo povem, da mi je všeč, in bi mi lahko rekla, da sem jaz tudi njej.

Lp

Dragi moj frajer,

a veš, koliko fantov in punc se ta trenutek sprašuje točno to vprašanje? Na tisoče. Pa ne samo fantje in punce, tudi odrasli fantje in punce včasih ne vedo, kako bi nekomu povedali, kako zelo fajn so in kako super se bo ta imel z njimi.

Ker to je pomembno vprašanje. In pomeni neko prelomnico. Včasih to pomeni, da se boš v naslednjih dneh sprehajal z nekom po svetu z roko v roki, se srečno smehljal sosedom, opravil vsa domača dela, ob tem poljubil mamo na lica, tvoj nasmeh pa se bo zlil do ušesnega masla. V nasprotnem primeru pa … tudi ne bo konec sveta. Samo malo manj lepši bo. Včasih se zgodi, da se počutiš kot ušesno maslo.

Stvar je veliko lažja, če imaš že nek notranji občutek, ki ti govori, da si punci/fantu všeč. Da je rada/rad s tabo, da je samo še vprašanje časa, kdaj bo čisto tvoja/tvoj. Takrat smo po navadi bolj samozavestni in pogumni. Malo bolj zapleteno je takrat, ko res nimaš pojma, kaj bi ta človek rad od tebe.

Obstaja pa več načinov, kako nekomu povedati, da ti je všeč.

Romantični način. Pomeni, da najlepšo osebo na svetu pelješ na sprehod, do kakšnega lepega razgleda, kjer opazujeta zvezdice ali kaj podobnega in jo potem mimogrede primeš za roko. Če te ne bo izpustila, si že na pravi poti.

Lahko izbereš klasiko. Pelješ jo v kino in jo tam poskušaš prijeti za roko.

Lahko se malo pohecaš in kar naenkrat blekneš nekaj v stilu: »Veš, kaj … Jaz sem razmišljal o tem, da bi ti bila moja punca.«

Takole je nekega dne naredil moj (takrat še bodoči) mož in ni mi preostalo drugega, kot da se stopim zraven njega. Skoraj kot ušesno maslo.

Če si sramežljive sorte, pošlji sms: »Ej, ti … Všeč si mi. :)«

Malo razmisli, kakšen tip človeka je in kaj se ti zdi, da bi ji bilo najbolj všeč.

Držim pesti. Za krasno, zaljubljeno in srečno sorto ušesnega masla. Če pa slučajno ne uspe, pa saj veš, pri čem si. Kot sem že napisala; skoraj vsem ljudem se je že zgodilo, da so bili v koga, ki ni bil nazaj vanje. Ni luštno. Tudi meni se je že zgodilo. In ko sem se scmarala in se potolažila, sem si rekla, da me najbrž čaka kaj veliko boljšega. In res me je! 🙂

Javi se kaj, kako je šlo. Držim pesti in mislim nate.

Tršica Nina

***

Imaš vprašanje za Tršico Nino?

Kar piši ji na urednik@casoris.si. In z veseljem ti bo povedala kaj pametnega.

Nina

Jelen je Tršica Nina, učiteljica, ki je požrla vso pamet na svetu! Zakaj? Ker je že bila nesrečno zaljubljena. Ker se je sekirala zaradi krivega nosu. Ker so ji starši parali živce. Tršica Nina je doživela vse to in še stokrat več! In preživela! In teh trenutkov se zelo rada spominja! Zato vam, dragi mulci, z veseljem pametuje v Časorisu.

Urška

Stropnik Šonc rada riše za majhne in tudi za malo večje otroke.

Vprašanje tedna

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

SMS

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

SMS

Pomagate nam lahko tudi na druge načine: z rednim mesečnim nakazilom, z bančno kartico ali prek PayPala.