Časoris
Ljubeči starši
Ljubeči starši

Ljubezen zmore vse

Tršica Nina, ki rada pametuje, razmišlja o tem, kaj zmore ljubezen.

Dragi mulci,

so tudi vaši odrasli tako zelooooooooo tečni?

Morda kar naprej nekaj zahtevajo od vas.

Hočejo:

 • da imate umite zobe in ušesa (pri malo boljši svetlobi vam že brskajo in vrtajo po njih);
 • da jeste nagnusne stvari, kot je brstični ohrovt! Kdo še je brstični ohrovt? Niti sami ga ne marajo preveč, ampak tega ne bodo nikoli priznali;
 • včasih težijo, da ste preveč oblečeni, včasih pa, da premalo. Nikoli jim ni prav;
 • skrbi jih, s kom se družite in kje ste (sumite, da so vam samo zato kupili telefon). Najbolj prima se jim zdi, če je vaš prijatelj tisti ekstra priden mulc iz sosednje hiše, ki ima same petke;
 • ni jim prav, če gledate televizijo, ko pa se prestavite na računalnik, pa spet ni ok.
 • želijo, da imate pospravljeno sobo. Pa čeprav vas čisto nič ne moti, če spite na kupu smrdljivih nogavic.
 • hočejo, da dovolj spite! Haaaalo! Kaj ne vedo, da je tam zunaj življenje, ki ga morate živeti?! Spali boste, ko boste dolgočasni odrasli!
 • Domače naloge pa sploh ne bom omenjala. Kar naprej razlagajo, da so dobre ocene pot do uspeha in bla, bla, bla, bla …
 • In potem vas … jojmene, groza … pocmokajo pred vašimi prijatelji!!! In ob tem naročijo, da si oblecite jopico, če bo zapihljal veterček. In od daleč še zavpijejo, da vas imajo radi!

Za znoret!

Torej? So tudi vaši odrasli takooooooooo zateženi?

Če so, potem trikrat poskočite, se petkrat zavrtite in desetkrat vzkliknite huraaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! Pa še sami sebi dajte petko!!!

Ker so vaši odrasli KRASNI!!! KRASNI!!!

Če se mi je zmešalo, me sprašujete?

Ne, prav nič se mi ni zmešalo. Odrasli takšni so. Ne morejo si pomagati. In ne boste jih spremenili. Pa če se ugriznete v čelo!

In zdaj bo sledil stavek, ki ste ga slišali že 937465217101-krat: To delajo zato, ker vas imajo radi! In vidim vas. In vem, da ste zdaj zavili z očmi.

Ampak veste kaj? Niso vsi odrasli takšni.

Obstajajo odrasli, ki niso takšni kot vaši odrasli.

Obstajajo odrasli, ki niso preveč dobri.

 • Ki jim ni mar, ali so otroci zdravi, dovolj naspani, če so jedli, so toplo oblečeni …
 • Vseeno jim je, ali imajo otroci prijatelje ali koga, ki jih ima rad.
 • Obstajajo odrasli, ki imajo raje svojo službo kot otroke. Ali pa kakšne druge stvari. Ki nikoli ne pogledajo risbice, ki jo je njihov mulc narisal posebej za njih. Pa nikoli mu ne povejo, da ga imajo radi.
 • In odrasli, ki otroku nikoli ne povedo in čestitajo, da mu je nekaj uspelo. Večkrat pa mu povedo, da je len, nespreten, obupen, da jih je sram, da ga imajo.
 • Na tem svetu so tudi odrasli, ki otroke pretepajo ali jim storijo še kaj hujšega. Odrasli, ki se jih otroci bojijo. Včasih so to odrasli, ki so sicer otroku zelo blizu in bi ga morali imeti radi.

Dragi mulc. Upam, da tvoji odrasli niso takšni. Noben otrok ne bi smel imeti takšnih odraslih. NOBEN! Vsak otrok si zasluži tiste ta ravno prav zatežene starše, ki ga imajo neznansko radi! VSAK si zasluži objemčke, cmokce in nekoga, ki ga bo skrbelo, če je dovolj oblečen.

Če pa slučajno so, si zapomni eno stvar. Za to, kar se ti dogaja, nisi kriv ti! Če tvoji odrasli niso tisti pravi odrasli … če so ti storili kaj hudega, če te je zaradi tega strah in te boli srček … POVEJ NEKOMU. Učiteljici, teti, sosedi … komurkoli, ki mu zaupaš. In potem ti bo 1937463krat lažje!

Vi, odrasli – tisti ta pravi, seveda …

Postanite HEROJI otrok! Preberite, kako lahko pomagate otroku v stiski. Kampanja LJUBEZEN ZMORE sporoča: »Da postaneš heroj, ne potrebuješ denarja, ampak veliko poguma in veliko srce. Vsak otrok si zasluži srečno otroštvo.«

Ja, dragi zateženi odrasli. Tudi mi si lahko kdaj damo petko!

Tudi če mulcem težimo z brstičnim ohrovtom in cmokamo pred prijatelji.

Pa če smo totalno važni, ko sodelavcem razkazujemo najnovejšo risbico malega umetnika (čeprav, roko na srce, krava zgleda kot krompir).

To delamo zato, ker jih imamo radi. In VSAK mulc si to zasluži.

 

Imaš vprašanje za Tršico Nino?

Kar piši ji na urednik@casoris.si. In z veseljem ti bo povedala kaj pametnega.

Nina

Jelen je Tršica Nina, učiteljica, ki je požrla vso pamet na svetu! Zakaj? Ker je že bila nesrečno zaljubljena. Ker se je sekirala zaradi krivega nosu. Ker so ji starši parali živce. Tršica Nina je doživela vse to in še stokrat več! In preživela! In teh trenutkov se zelo rada spominja! Zato vam, dragi mulci, z veseljem pametuje v Časorisu.

Vprašanje tedna

Vreme

Ljubljana Slovenia
Mostly cloudy
12°C
 

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

Pomagajte prek PayPala. Uporabite lahko tudi bančno kartico.

Kako še lahko podprete Časoris?

Spletni arhiv Časorisa