Časoris
Ilustracija: Urška Stropnik Šonc
Ilustracija: Urška Stropnik Šonc

Ko držimo skupaj

Dragi mulci,

slišite kdaj odrasle, ko jamrajo, težijo in bentijo, kako je vse hudo in grozno in kako so vsi hudi in grozni in strašni?

Vem, da kimate.

Ker ves svet kriči in vpije. In se prepira. In se postavlja na dva hriba, kjer potem vpijejo z enega na drugega.   

Zato smo ta teden z mojimi mulci razmišljali, kaj vse se nam je lepega zgodilo v iztekajočem se letu. In veste, kaj vam povem? Našli smo en ceeeeeeeel kup reči. Nekdo je dobil novega hišnega ljubljenčka, nekdo drug pa novo sošolko. V šoli smo igrali Minecraft, nekomu pa je uspel dober trik na skiroju. Lepo je bilo, ko so v mestu prižgali lučke in ko smo za malico dobili pico.

Lepe reči so se nam zgodile, vam rečem.

Ampak najboljše stvari so se zgodile takrat, ko smo bili z nekom. Z nekom, ob katerem nam je fajn. Ob katerem smo sproščeni in ob katerem smo lahko čisto takšni, kot smo. Takrat, ko držimo skupaj!

Zato vam takole povem, dragi mulci.

V redu bomo.

Vem, da je težko leto. Mogoče za koga še težje, kot tisto, ko smo bili lansko leto doma. In da je včasih težko najti kaj lepega. Ampak lepe stvari so. Prisežem. Kar takoj zdajle vzemite metlo in malo pobrišite prah po betici. Prepričana sem, da boste našli en kup fajnih reči, ko boste pometali. Meni včasih pomaga, če pred spanjem pomislim na tri stvari, za katere sem hvaležna na tisti dan. In tudi, če je bil dan res drekast, se jih najde.  

Še prej se jih najde, če držimo skupaj. Zato vam v tem letu želim predvsem to. Da se ne povzpnete na tista dva kričeča hribčka. Vsi skupaj se povzpnimo na tistega, ki kriči bolj lepe stvari. Vam povem, da je odmev od tam gor veliko lepši in bolj prijazen za srce.

Držimo skupaj, pa bomo v redu.


Rada vas imam,

Tršica Nina  

***

Imaš vprašanje za Tršico Nino?

Kar piši ji na urednik@casoris.si. In z veseljem ti bo povedala kaj pametnega.

Nina

Jelen je Tršica Nina, učiteljica, ki je požrla vso pamet na svetu! Zakaj? Ker je že bila nesrečno zaljubljena. Ker se je sekirala zaradi krivega nosu. Ker so ji starši parali živce. Tršica Nina je doživela vse to in še stokrat več! In preživela! In teh trenutkov se zelo rada spominja! Zato vam, dragi mulci, z veseljem pametuje v Časorisu.

Urška

Stropnik Šonc rada riše za majhne in tudi za malo večje otroke.

Vprašanje tedna

Vreme

Ljubljana Slovenia
Partly sunny
-6°C
 

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

Pomagajte prek PayPala. Uporabite lahko tudi bančno kartico.

Kako še lahko podprete Časoris?

Spletni arhiv Časorisa

Hej, te zanima, kaj se dogaja okoli tebe?

Naroči se na Časoris in vsak dan izveš vse, kar moraš vedeti, da izpadeš kul pred frendi. S prijavo sprejemaš splošne pogoje in politiko zasebnosti.