Časoris
Evalvacija leta 2022. Ilustracija: Urška Stropnik Šonc
Ilustracija: Urška Stropnik Šonc

Evalvacija leta 2022 Tršice Nine

Dragi moji mulci!

Ob koncu leta se spodobi narediti kratko evalvacijo, v kateri človek razmisli, kakšne prima reči so se mu zgodile in kaj vseeeeeee je dosegel. Če ne veste, kaj je to evalvacija, vprašajte kakšnega učitelja. Mogoče vas bo pogledal rahlo izpod čela, ker evalvacije niso njihova najljubša reč, so pa precej redno na njihovem urniku. In v njihovi glavi. Kar naprej.

Torej, predlagam, da si v mislih obkljukate, kaj vse ste dosegli v tem letu. Odlično je, če so vam uspele naslednje reči:

 • Rikverc ste priplezali na Triglav.
 • Ustanovili ste band in sedaj ste povabljeni na špil MTV Awards (Saj je to še popularno, kajne? V mojih časih smo se zbudili sredi noči, da smo gledali, kakšno obleko bo oblekla Jeniffer Lopez in kaj neprimernega bo povedal Eminem. Če ne veste, kdo sta ta dva tipa, ste zamudili nekaj dobrih oblek in kak gajsten rap).
 • Napisali in izdali ste tako dobro knjigo, da so vas nemudoma povabili na pogovor k predsedniku sveta.
 • Messiju ste ubranili štiri enajstmetrovke.
 • S pomola ste skočili three sixty front grab tale nose na levi mezinec na desni nogi.
 • Izumili ste metodo mežikanja, s katero učiteljico pripraviš do tega, da nikoli ne da domače naloge.
 • Dobili ste Nobelovo nagrado za mir, ker ste izumili povsem nestrupeno in nesmrdljivo snov, ki komarje pripravi do tega, da se evakuirajo vsaj pet metrov stran od ljudi.

Če vam je uspela vsaj ena reč iz zgornjega seznama, vam iskreno čestitam. Zaslužili ste si medalje, kolajne in priznanja. Po uspehih in slavi ste skoraj na istem mestu kot gasilci in reševalci, ki so res carji. In kemiki, seveda. (Če to slučajno bere moj mož.) 

Še bolj pa sem ponosna na vas, če vam je uspelo kaj od tega:

 • S kavča ste dvignili svojo zaspano glavo in jo odpeljali na sprehod, čeprav je vse, kar je želela, ostati na tistem kavču in gledati filme in telefon. In zraven jesti čokolado.
 • Napisali ste spis/pesem/narisali risbo/se naučili tisto etudo/speljali projekt v šoli, na katerega ste bili ponosni VI. Ne učitelj, ne starši, ne predsednik sveta … ampak VI!  
 • Zadeli ste nekaj košev, ulovili žogo, splezali po drogu, naredili preval … pazi to: naredili stojo!
 • Naučili ste se nekaj novega.
 • Šli ste sami prek sebe. Mogoče ste se pripravili do tega, da ste govorili z nekom, čeprav bi se pred tem raje ugriznili v veko od strahu/treme/jeze/zaljubljenosti … 
 • Opravičili ste se.

Za vse zgoraj naštete reči je potrebno tooooooooooooooooooooooooooooooooooooooliko srca in toooooooooooooooooooooooooooooooooooooliko poguma. Čeprav se na prvi trenutek zdijo majhne, so v resnici takooooooooooooooooooooooooooooooooooooo velike.

Že vidite, kam pelje tale članek? Že slutite, kakšno modrost bom izpeljala iz vseh teh ooooooooooooooo-jev?

Ni treba, da se naučite plesati break dance po trepalnicah, da boste zadovoljni s svojim uspehom. In ni treba, da so vaši cilji postavljeni takooooooooooooooooooooooooo visoko. Je pa fino, da jih imate. Ker cilji so tisti, ki nas dvignejo, ženejo naprej in nas delajo boljše.

Moj je recimo, da bi mi uspelo, da bi kakšna rastlina pri nas preživela več kot teden dni. Pa da se naučim speči potico. Imam pa še nekaj ciljev, ki bi jih rada uresničila v malo daljšem obdobju. Ampak o tem vam še kaj povem kdaj drugič.

Ko delate evalvacijo, bodite prijazni do sebe. Mogoče je bilo vaše leto polno doseženih ciljev, mogoče pa jih je en kup še ostalo za novo leto. Nič hudega. Vsak dan je priložnost za novega.

Imejte se radi.

Tudi to je en veeeeeeeeeeeeeeeeeeeelik cilj.

Tudi jaz vas imam rada, dragi mulci. In želim vam vse lepo.

Tršica Nina

Podprite Časoris ozka pasica Časko

Nina

Jelen je Tršica Nina, učiteljica, ki je požrla vso pamet na svetu! Zakaj? Ker je že bila nesrečno zaljubljena. Ker se je sekirala zaradi krivega nosu. Ker so ji starši parali živce. Tršica Nina je doživela vse to in še stokrat več! In preživela! In teh trenutkov se zelo rada spominja! Zato vam, dragi mulci, z veseljem pametuje v Časorisu.

Urška

Stropnik Šonc rada riše za majhne in tudi za malo večje otroke.

Vprašanje tedna

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

SMS

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

SMS

Pomagate nam lahko tudi na druge načine: z rednim mesečnim nakazilom, z bančno kartico ali prek PayPala.