Časoris
Škrat. Vir: Pixabay/CC
Škrat. Vir: Pixabay/CC

Škandal na podkumski šoli

Na podružnični šoli Podkum se je zgodilo nekaj neverjetnega!!!

Kar naenkrat smo ugotovili, da je učiteljica Sara izginila. Puufff … in ni je bilo več. Nikjer je nismo našli. Preiskali smo učilnice, kabinet, zbornico, jo klicali na ves glas … Nič.

Potem je eden od učencev zaslišal šumenje in šelestenje in hihitanje. Skoraj prepričani smo, da je drugi videl zeleno nogo.

In nato smo našli pismo:

Dragi učenci,

smo škratje Dolgobradci in SPET smo se vrnili na vašo šolo. Nekateri nas že poznate, za druge pa:

Mi škratki se na skrivaj potikamo po vaši šoli. Včasih se skrijemo v torbice, v omarice z zvezki (v vaši telovadni opremi je takoooo luštno!), kdaj koga požgečkamo po rebrcih ali po velikem prstu na nogi. Zaradi vas smo se naučili šteti, brati in pisati. Z vami na ves glas pojemo, igramo košarko (da boste vedeli, zakaj gre žoga včasih čisto po svoje) in vam pomagamo razmetavati igračke, juhej.

Tako je bilo vse do nedavnega. Potem pa se je zgodilo nekaj nepredvidljivega. Naš škratek Prahek se je igral s svojim čarobnim prahom in po nesreči je začaral škrata Cmokčka, da se je zaljubil v vašo novo učiteljico Saro.

Revček je kar naprej sanjaril o njej, poslušal njen glas in bil ob tem ves bebav. Naokoli je hodil zmešan kot kura. Prisegel je, da sliši travo rasti. In tako se je odločil, da bo učiteljico ugrabil. Ja, prav ste slišali. Učiteljico Saro je ugrabil!

Zdaj želi, da mu prepeva, praži česen in češe njegovo brado. Pa žgečkati ga mora po podplatih. In škratje si ne umivamo nog vsak dan. Niti vsak teden ne  …

Ampak, pozor! Škratek Prahek pravi, da pozna rešitev. Če vam v 45 minutah uspe najti učiteljico Saro, bo urok prekinjen in učiteljica bo rešena!!! Prav tako pa ubogi Cmokček. Saj ju boste rešili, kajne?

Pot ni najlažja. Uspeli boste samo, če ste res predani, pogumni in vztrajni! A ste?!? Do učiteljice Sare vas bo vodilo veliko nalog, kjer boste morali uporabiti vse svoje detektivske, športne, gibalne in vse ostale sposobnosti. Pa še poiskati jih boste morali! In pri vseh se morate stoodstotno potruditi!!! Sicer ne bo delovalo.

Boste zmogli?!?

Mi držimo pesti za vas!!!

Prva naloga pa vas že čaka tam, kjer v klopeh sedite in se veliko učite.

Škratje Dolgobradci

Lahko si mislite, da nas je skoraj zadela kap! Trudili smo se, da bi našli te male škratke, a jih ni bilo nikjer videti. Tako nam ni ostalo drugega, kot da se lotimo nalog.

In učenci so bili res pravi carji! V kratkem času so opravili vse naloge. Trli so težke mislne orehe, tekali po dvorišču, se spreminjali v živali, iskali rešitve rebusov, ugank, zdrdrali so celo poštevanko!

Bilo je vredno! Učiteljico Saro smo našli v kolesarnici, kjer je pražila česen. Ni bila preveč prestrašena, saj je trdila, da je Cmokči zelo prijazen škratek; če le ne bi tako smrdel po česnu. A vseeno nas je bila zelo vesela.

Škratki pa so nam tam pustili še tole pisemce.

Dragi mulci,

USPELO VAM JE! UROK JE KONČAN!

Cmokči se je vrnil nazaj in sploh ni vedel, da se je kaj zgodilo. Postregli smo mu s češpljevimi cmoki, z dodatkom česna, seveda, in se je hitro spravil k sebi.

Vi pa ste dokazali, da ste super heroji in pametne glavce! In to, da se znajdete v vseh strašnih in težkih situacijah!

Ali veste, kaj ste še dokazali? Da imate radi svojo učiteljico. TAKO POGUMNO ste se borili zanjo!

Vam izdamo še eno skrivnost? Ali sploh veste, da je 5. oktobra prav poseben dan? Dan učiteljev? Učiteljica Sara vam bo gotovo za vedno hvaležna, ker ste jo rešili prav na ta dan, in se bo tega dne spominjala z radostjo v srcu. Fejst jo pocrkljajte, spomnite pa se tudi na druge učiteljice, ki so vam pomagale in ki vas imajo rade ter vedno skrbijo za vas. Na vas mislijo tudi takrat, ko doma kuhajo kosilo.

Lahko jih malo potiškate, jim narišete kakšno risbico ali poveste kaj lepega.

Veseli smo, da vam je uspelo! Zelo smo ponosni na vas.

Dragi mulci … res ste carji!

Se vidimo … v vaših torbicah, juhej! Prosimo pa, da v njih ne puščate smrdljivih copat. 🙂

Škratje Dolgobradci

 

Za razmislek

  1. Kakšna bitja so škrati?
  2. Kdo je o njih napisal serijo knjig?
  3. Kdaj rečemo, da jo je zagodel škrat?

Nina

Jelen je Tršica Nina, učiteljica, ki je požrla vso pamet na svetu! Zakaj? Ker je že bila nesrečno zaljubljena. Ker se je sekirala zaradi krivega nosu. Ker so ji starši parali živce. Tršica Nina je doživela vse to in še stokrat več! In preživela! In teh trenutkov se zelo rada spominja! Zato vam, dragi mulci, z veseljem pametuje v Časorisu.

Vprašanje tedna

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

SMS

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

SMS

Pomagate nam lahko tudi na druge načine: z rednim mesečnim nakazilom, z bančno kartico ali prek PayPala.