Časoris
Skakalnica med bloki. Foto: Sonja Merljak/Časoris
Skakalnica med bloki. Foto: Sonja Merljak/Časoris

Skakalnica med bloki

Sredi Šiške v Ljubljani je za en dan zrasla prava pravcata skakalnica.

V vrtcu Najdihojca oziroma v enoti Biba so v drugem poskusu uspešno pripravili zdaj že tradicionalno prireditev Šport in špas.

Ta je namenjena druženju in gibanju vseh generacij, od vnukov do starih staršev.

Na veliki zelenici pred vrtcem so postavili skakalnico Francija Petka. Otroci od petega leta so si lahko nadeli skakalne smuči in kombinezon in izkusili, kako je biti čisto majhen Peter Prevc.

Ta je bil tudi osrednji junak prireditve, pa čeprav se je z malčki družil le v svoji papirnati različici.

Nič hudega, vzgojiteljica Petra je dejala, da lahko govori tudi zanj in skupaj sta na dražbi uspešno prodala Petrovo majico.

Viktorjev ati, ki jo je kupil za 170 evrov, je za povrh dobil še majico Francija Petka.

Prostovoljne prispevke, ki so jih zbrali s poslikavo obraza, umetelnimi frizurami, golažem, palačinkami in sladoledom, bodo vzgojiteljice namenile za opremo v otroškem likovnem kabinetu: peč za glino in steklo ter pripomočke za ustvarjanje.

Otroci so se lahko preizkusili še na plezalni steni, s curkom vode so poskusili zbiti lonček, videli so, kako ubogljivi so policijski psi, izvedeli, da ježi ne jedo jabolk in hrušk, zlezli v kabino jadralnega letala in srečo preizkusili s srečelovom.

Sprva so na prireditvi Šport in špas na stojnicah prostovoljno dežurali starši. Tedaj so v vrtcu zbirali za igralo, ki so ga končno kupili lani.

Zdaj je Šport in špas prerasel v skoraj profesionalno organizirano prireditev, ki je letos gostila celo gledališko predstavo Lačna gosenica.

Sonja

Merljak Zdovc je urednica Časorisa. Je zelo radovedna in rada spoznava ljudi in njihove zgodbe. Veliko piše in včasih posname tudi kakšen video. Vesela bo, če ji pišeš.

Vprašanje tedna

Vreme

Ljubljana Slovenia
Cloudy
3°C
 

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

Pomagajte prek PayPala. Uporabite lahko tudi bančno kartico.

Kako še lahko podprete Časoris?

Spletni arhiv Časorisa

Hej, te zanima, kaj se dogaja okoli tebe?

Naroči se na Časoris in vsak dan izveš vse, kar moraš vedeti, da izpadeš kul pred frendi. S prijavo sprejemaš splošne pogoje in politiko zasebnosti.