Časoris
Predsednik Borut Pahor se rokuje s Fickom. Foto: Mankica Kranjec
Tudi predsednik Borut Pahor se je rokoval s Fickom. Poleg njiju sta na fotografiji še Sara (desno) in njena sestra Hana. Foto: Mankica Kranjec

Sara in Ficko v predsedniški palači

Spoštovana gospa Sonja,

ker že deset dni nenehno poslušam Fickovo blebetanje o vtisih iz predsedniške palače, ki da jih moram nujno podeliti z vami, vam tukaj zapisujem nekaj njegovih občutkov:

Vse skupaj se je začelo, ko ste me obvestili, da sem pri Časorisu izbrana za faco meseca aprila. Ficko je seveda razumel, da je glavna faca on, in se doma obnašal še bolj zvezdniško kot ponavadi. Prepričeval me je, da mu moram do postelje pogrniti rdečo preprogo, za zajtrk je vsak dan znova pričakoval bogat bananin menu, domišljal si je celo, da sta moja starša njegova privatna voznika limuzine. 

Kot pogumni vitez se je še naprej boril proti novemu koronavirusu. Vse po vrsti je opozarjal, da je treba NUJNO vsepovsod spoštovati PCT pogoj, ki po njegovo pomeni »Plezam Cele Tedne« (po banane, seveda). 

Ficko si je za slovesno priložnost odel tudi božični trak. Vir: osebni arhiv
Ficko si je za slovesno priložnost odel tudi božični trak. Vir: osebni arhiv

Ko je izvedel, da sem kot faca leta povabljena na sprejem v predsedniško palačo, so se priprave spet vrtele predvsem okrog njega. Sešiti smo mu morali belo srajčko, prek katere je oblekel črn suknjič, za povrh pa se je okrasil še z božičnim trakom. Ampak to še ni bilo vse. Izpraznil je kar nekaj mojih stekleničk parfuma in podrobno narisal načrt, kako se bo v predsedniški palači zibal na lestencih ter preveril vsa drevesca, če morda kje rastejo banane. 

Strogo sem mu zabičala, da se mora pri gospodu predsedniku obnašati kulturno. Razložila sem mu, kaj to pomeni, in na sam dan prireditve je moj mali opičnjak res pridno in mirno sedel poleg mene. Opazoval je ljudi okrog sebe in ugotavljal, da so res vsi videti prave face. Zazdelo se mu je, da vidi med njimi tudi Primoža Suhodolčana, za katerega pravi, da piše skoraj tako dobre zgodbe kot on. 

Ko sva prišla domov, mi je povedal, da bo tudi on nekoč predsednik. Predvsem zato, ker se sme predsednik fotografirati s toliko facami naenkrat! Obljublja, da bo – tako kot je g. Pahor – tudi on dober govornik. Obiskovalcem bo poleg priznanj podarjal darila (banane, seveda).

Ficko se širokousti, da je bil prav on glavna zvezda prireditve. Vir: osebni arhiv
Ficko se širokousti, da je bil prav on glavna zvezda prireditve. Vir: osebni arhiv

Te dni se Ficko vse naokrog širokousti, da je bil res prav on glavna zvezda prireditve Faca leta. Če ne verjamete, vam pokaže fotografijo, kjer se rokuje z gospodom predsednikom. Širi tudi vest, da bo v prihodnjem letu postal stalni poročevalec zabavnega časopisa za otroke – Časorisa. Menda ste dogovorjeni, da bo opravljal raziskave o bananah in objavljal pomembna spoznanja. Me prav zanima, če je to res?

Sara Štruc, 4. razred, OŠ Šempeter

Časoris

V Časorisu s svojimi zapisi in razmišljanji gostujejo tudi otroci, učitelji, ravnatelji, strokovnjaki in starši.
V prispevkih je zapisano njihovo mnenje, ki ne izraža nujno stališč uredništva.

Vprašanje tedna

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

SMS

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

SMS

Pomagate nam lahko tudi na druge načine: z rednim mesečnim nakazilom, z bančno kartico ali prek PayPala.