fbpx
Časoris
Slovenski zajtrk na OŠ Naklo. Vir: OŠ Naklo
Slovenski zajtrk na OŠ Naklo. Vir: OŠ Naklo

Praznično in dobrodelno vzdušje na OŠ Naklo

Po tradicionalnem slovenskem zajtrku, ki je potekal minuli petek, so na OŠ Naklo za učence pripravili še tehniški dan z naslovom Ustvarimo praznično vzdušje.

Učenci so najprej izdelovali okrasje za šolo, nato pa gostili človekoljubne organizacije, ki so jim predstavile svoje poslanstvo – prostovoljstvo –, predvsem pa jim ponudile vpogled v svoje delo. Učencem so želeli sporočiti, pravi pomočnica ravnatelja Tatjana Lotirč Komac, da je materialna pomoč le ena izmed oblik aktivnega državljanstva. Pogosto so veliko bolj učinkovita dejanja in vzgled. Kako je potekal ta posebni dan, je zapisala sedmošolka Katja Ambrožič.

Nabirali ideje, kako pomagati

Tako kot že več let zapored smo tretji petek v novembru pozajtrkovali tradicionalni slovenski zajtrk, nato pa smo se posvetili okraševanju, saj smo imeli tehnični dan z naslovom Ustvarimo praznično vzdušje.

V razredih smo ustvarili praznične verige in drevesa, s katerimi smo okrasili šolo.

Zadnji dve šolski uri so se učencem predmetne stopnje predstavile še različne človekoljubne organizacije.

Na šolo so prišli predstavniki 10 humanitarnih organizacij, in sicer: Anina zvezdica, Rdeči križ Slovenije, Slovenska karitas, Zveza prijateljev mladine Slovenije, Mepi, gasilci iz Nakla, Amnesty International, Pota in Božiček za en dan.

Vsak od učencev je poslušal štiri različne predstavitve organizacij, kjer je spoznal njihov namen, cilje in načine, kako pomagajo.

Predvsem pa je bil to čas, ko smo spoznavali, kako lahko dobrodelno pomagamo drugim ljudem in tako tudi pomoči potrebnim ustvarimo praznično vzdušje.

Katja Ambrožič, 7. a, OŠ Naklo

Božiček za en dan na OŠ Naklo. Vir: OŠ Naklo
Božiček za en dan na OŠ Naklo. Vir: OŠ Naklo

 

Sonja

Merljak Zdovc je urednica Časorisa. Je zelo radovedna in rada spoznava ljudi in njihove zgodbe. Veliko piše in včasih posname tudi kakšen video. Vesela bo, če ji pišeš.

Vprašanje tedna

Vreme

Ljubljana Slovenia
Clear
20°C
 

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

Pomagajte prek PayPala. Uporabite lahko tudi bančno kartico.

Kako še lahko podprete Časoris?

Spletni arhiv Časorisa