Časoris
Moje poletje. Vir: Pixabay
Moje poletje. Vir: Pixabay

Poletje je eno veliko doživetje

Sredi vročinskega vala se je tudi vsakodnevno brzenje umirilo. Večina se nas poskuša nekje ohladiti: na morju, v hribih, v bližnjem vodnjaku ali potoku, nekateri tudi doma, za zastrtimi okni.

Nekateri ste že šli na počitnice, drugi na tiste prave, najdaljše šele odhajate. In verjetno se prav tako veselite, kot se je svojih šestošolka iz OŠ Vič Kaja Petrovčič Štempelj.

Moje poletje

Zelo sem se veselila poletnih počitnic, ki so se letos začele že dva dni prej. Huraaa!

V šolskem letu je veliko počitnic, ampak te so nekaj posebnega, sploh letos, saj trajajo kar deset tednov. In če pomislimo, kako kratke so bile prvomajske, je to res dobrodošlo.

Verjamem, da si vsak že vsaj en mesec prej naredi načrt, kako jih bo preživel.

Nekateri so za kolesarjenje, nekateri za potovanje, nekateri za počitek ob morju, nekateri se ob koncu šole spremenijo v prave male potepuhe, nekateri čas zapravljajo z ležanjem na kavču in gledanjem televizije, nekateri pa imajo smolo in poletje preživijo v postelji in jim družbo dela le vročina.

Moje počitnice so pestre. Po koncu šole smo najprej šli v vodni zabaviščni park Istralandija, ki je na Hrvaškem. Tam imajo super vodne tobogane in bazene. Komaj sem čakala! Potem sva se z mlajšim bratom Timom za 10 dni odpravila na taborniški izlet k reki Kolpi. Najprej smo imeli daljši tridnevni pohod, nato pa smo se kopali v reki in opravljali taborniške veščine. Imeli smo tudi poligon preživetja in druge zabavne stvari.

Ker naša družina rada potuje, se letos odpravljamo v Grčijo na sončne plaže, kjer se bomo vsi vpisali v tečaj surfanja, pa tudi po mestih se bomo sprehajali in šli na sladoled. Oh, nič boljšega.

Del počitnic bomo preživeli na Hrvaškem. Tam bomo plavali, se zabavali, kartali, jedli sladoled in počeli seveda vse tisto, kar se na morju pač počne.

Nekaj časa bom z bratcem preživela pri dedku in babici ter pri bratrancu. Pri njih je vedno zabavno, skupaj bomo šli v hribe, ali pa kolesarit, mogoče tudi na bazen, ponavadi naredimo veliko zanimivih izletov.

No, na žalost počitnice niso neskončno dolge, zato se bom počasi že morala pripraviti na naslednje šolsko leto. Ampak to je še daleč, zelo daleč.

 POLETJE

Poletje, oh poletje,
to je eno veliko doživetje.

Poletje je tako igrivo
in zelo pomirljivo.

Ko na plaži zapreš oči,
nič drugega te bolj ne pomiri.

Ko se v vodi potopiš,
vse skrbi izgubiš.

A ko je poletja konec,
ves užitek pade v lonec.

Kaja Petrovčič Štempelj, 6. razred, OŠ Vič

Sonja

Merljak Zdovc je urednica Časorisa. Je zelo radovedna in rada spoznava ljudi in njihove zgodbe. Veliko piše in včasih posname tudi kakšen video. Vesela bo, če ji pišeš.

Vprašanje tedna

Vreme

Ljubljana Slovenia
Mostly cloudy
12°C
 

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

Pomagajte prek PayPala. Uporabite lahko tudi bančno kartico.

Kako še lahko podprete Časoris?

Spletni arhiv Časorisa