Časoris

Podaljšali smo rok za oddajo videov na natečaju: kaj so lažne novice?

Te dni ste otroci strašno zasedeni. Sporočate nam, da imate v šoli veliko ocenjevanj, nekateri pa na žalost tudi, da ste preboleli covid-19 in da morate zato nadoknaditi zaostanek v šoli.

Z veseljem ustrežemo vaši prošnji, da podaljšamo rok za oddajo videov, s katerim želite prijateljem sporočiti, naj bodo pozorni, ali so novice lažne ali resnične.

Ker se bližajo prvomajske počitnice, ki jim takoj zatem sledi še nacionalno preverjanje znanja, smo se odločili, da lahko svoj kratek video dodelujete še vse do 22. maja 2021.

Tiste, ki jih boste do tega datuma poslali na naslov urednik@casoris.si*, bomo upoštevali, ko bomo izbirali tri najbolj zabavne.

Te bomo nagradili in objavili na Časorisovem profilu na TikTokuInstagramu in YouTubu!

Izhodišče je lahko video, ki smo ga pripravili kot prvega iz serije objav o prepoznavanju lažnih novic na TikToku. Sledilo mu jih bo še devet.

In kakšne nagrade smo pripravili?

  1. nagrada: bralnik
  2. nagrada: majica in športna vreča Časoris
  3. nagrada: steklenica Časoris

Enega nagrajenca pa bomo izžrebali med tistimi, ki boste izpolnili anketo o lažnih novicah in nam v soglasju s starši posredovali e-naslov. Za nagrado prejme Časorisovo majico, športno vrečo in držalo za telefon.

*Prosi starše, da izpolnijo in potem posredujejo potrebno soglasje. Tvoje podatke bomo hranili v skladu z našimi splošnimi pogoji in veljavno zakonodajo.

***

Projekt Lovci na lažne novice in druge zgodbe iz sveta dezinformacij sofinancirata ameriška organizacija World Learning in ameriško ministrstvo za zunanje zadeve

Ties logotipi

Sonja

Merljak Zdovc je urednica Časorisa. Je zelo radovedna in rada spoznava ljudi in njihove zgodbe. Veliko piše in včasih posname tudi kakšen video. Vesela bo, če ji pišeš.

Vprašanje tedna

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

SMS

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

SMS

Pomagate nam lahko tudi na druge načine: z rednim mesečnim nakazilom, z bančno kartico ali prek PayPala.