Časoris
Skok čez kolebnico. Foto: Sonja Merljak/Časoris
Skok čez kolebnico. Foto: Sonja Merljak/Časoris

Počitnice V gozdu

Če ste te dni hodili po Rožniku, ste morda naleteli na otroke, ki so gradili bunkerje, preskakovali kolebnico ali se igrali storže in liste. To je njihova gozdna različica priljubljene igre križci in krožci.

Foto: Kaja Bernot.
Foto: Kaja Bernot.

Bili so v varstvu v Družinskem centru Mala ulica, kjer so pripravili tudi počitnice V gozdu.

»Zabavamo se, pletemo zapestnice in kitke, v bunkerjih izdelujemo še pohištvo. Danes smo se med potjo na Rožnik igrali posebno igro, med katero smo morali najti stvari, ki ne sodijo v gozd, na primer igrače in druge stvari iz plastike. Danes pa smo našli tudi slepca,« je povedala devetletna Blažka. V varstvo sta jo vpisala starša, čeprav si je tudi sama želela priti. Tukaj ji je zelo všeč, saj je z dvema sošolkama.

Foto: Evan Jaša Romih.
Foto: Evan Jaša Romih.

Vodja tedna je Katja Poznič. »Navdih za tabor je bila ugotovitev, da otroci ne preživijo dovolj časa v naravi in pa to, da so med nami tudi otroci, ki radi preživijo čas v naravi, radi spoznavajo nove stvari v gozdovih ali pa se enostavno radi družijo in igrajo na prostem,« je razkrila Katja.

Foto: Kaja Bernot.
Foto: Kaja Bernot.

Teden je prilagojen otrokom, ki obiskujejo 2. do 5. razred, in njegovo vsebino so skrbno načrtovali. Vsak dan se igrajo eno igro. V ponedeljek so gozd spoznavali s čutili. Otroci so izbrali deset zvokov, ki so jih slišali v gozdu, in ugibali kaj jih povzroča. Podobno so izbrali nekaj vonjav. Zaprli so in nekdo iz skupine jim je pred nos postavil kozarec s snovjo, na primer smolo. Ugotoviti so morali, kaj je v kozarčku.

Dnevnega taborjenja se udeležuje 22 otrok. Vsak dan se popoldne že veselijo prihodnjega dneva.

Foto: Kaja Bernot.
Foto: Kaja Bernot.

Katarina, Aleksander, Evan Jaša, Maks, Kaja, Aljaž in mentorica Sonja.

Sonja

Merljak Zdovc je urednica Časorisa. Je zelo radovedna in rada spoznava ljudi in njihove zgodbe. Veliko piše in včasih posname tudi kakšen video. Vesela bo, če ji pišeš.

Vprašanje tedna

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

SMS

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

SMS

Pomagate nam lahko tudi na druge načine: z rednim mesečnim nakazilom, z bančno kartico ali prek PayPala.