Časoris
Zaključni nastop ritmičnih gimnastičark. Foto: Sonja Merljak/Časoris
Zaključni nastop ritmičnih gimnastičark. Foto: Sonja Merljak/Časoris

Ples, ritmika, petje ali gledališka predstava?

Če še niste vedeli, naj vam povemo: tudi učitelji imajo številne talente. V šoli pri pouku jih ne morejo vedno izraziti, a na srečo so tu krožki.

V njih lahko svoje znanje in spretnosti prenesejo tudi na otroke, vsi skupaj pa jih ob koncu šolskega leta predstavijo še staršem in drugim obiskovalcem.

Takole je zaključno prireditev na Osnovni šoli Hinka Smrekarja opisala učiteljica Simona Lustek. Tudi sama ima veliko znanj in spretnosti in nekatere, na primer znanje o tem, kako posneti film, je posredovala tudi svojim šolarjem.

V šoli poleg matematike, fizike in kemije učimo še marsikaj drugega. Učitelji izvajamo obvezne in izbirne predmete, organiziramo pa tudi interesne dejavnosti ali tako imenovane krožke.

Vsebine in cilje določamo učitelji sami in niso povezani s šolskimi predmeti.

Tudi učitelji imamo marsikatere talente, ki jih delimo z učenci.

V interesnih dejavnostih učenci tako kuhajo, pletejo, likovno ustvarjajo, plešejo, pojejo, igrajo inštrumente, prirejajo dramske igre, snemajo filme, berejo pravljice, pišejo zgodbe, pesmi, debatirajo, se učijo tujih jezikov in dela z računalniki, igrajo šah in še in še dodatnih znanj ponujamo učitelji svojim učencem.

Na Osnovni šoli Hinka Smrekarja pa se ob koncu leta tako učenci kot učitelji s svojim delom radi tudi malo postavimo.

Na šolski prireditvi z nastopi predstavimo svoje interesne dejavnosti.

Tako seveda želimo privabiti učence, da se nam pridružijo tudi naslednje leto.

To seveda marsikdaj sploh ne bi bilo potrebno, saj dobra beseda teče od ust do ust in  vsi učitelji imamo na svojih dejavnostih iz leta v leto več navdušenih in znanja željnih učencev.

Prireditev in nastope bomo vseeno prirejali še naprej, naj le vidijo starši, kaj vse počnemo in kako se trudimo, da to pokažemo tudi njim.

Bravo, učiteljica Simona in vsi krožkarji! Prireditev je bila prečudovita.

Naj vam ob tem razkrijemo še eno skrivnost.

Učiteljica Simona obvlada še eno spretnost, ki je (še) ne more prenesti na svoje fante in punce, lahko pa jih z njimi vedno znova navdušuje.

Svojega kužka je naučila, da izvaja številne trike. Zna, na primer, skakati skozi obroč, ki ga njegova gospodarica naredi s svojimi sklenjenimi rokami.

Ko se boste torej naslednjič med poukom dolgočasili, se spomnite, da zna nemara tudi vaš učitelj iz rokava potegniti še kakšno presenečenje. Če boste radovedni, vedoželjni in če boste pri uri sodelovali, vas bo morda nagradil še z učno uro čarobnih trikov.

 

[Best_Wordpress_Gallery id=”7″ gal_title=”Zaključna prireditev”]

Sonja

Merljak Zdovc je urednica Časorisa. Je zelo radovedna in rada spoznava ljudi in njihove zgodbe. Veliko piše in včasih posname tudi kakšen video. Vesela bo, če ji pišeš.

Vprašanje tedna

Vreme

Ljubljana Slovenia
Cloudy
-7°C
 

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

Pomagajte prek PayPala. Uporabite lahko tudi bančno kartico.

Kako še lahko podprete Časoris?

Spletni arhiv Časorisa

Hej, te zanima, kaj se dogaja okoli tebe?

Naroči se na Časoris in vsak dan izveš vse, kar moraš vedeti, da izpadeš kul pred frendi. S prijavo sprejemaš splošne pogoje in politiko zasebnosti.