Časoris
Nesrečna ljubezen. Ilustracija: Miha Klenovšek
Nesrečna ljubezen. Ilustracija: Miha Klenovšek

O nesrečni ljubezni

 

Tršica Nina pametuje.

Spomnim se tistih rjavih oči. In kuštravih las, ki si jih je kar naprej popravljal. Pa kako lepo se je nasmehnil. In kako je znal nasmejati mene. Včasih sva šla skupaj iz šole proti domu in po potočku spuščala papirnate ladjice ter tekmovala, katera bo hitrejša. Ceeeeeele dneve sem mislila samo nanj. Veliko bolj kot na domačo nalogo.

In nekega lepe dne mi pove: »A veš, da grem jutri na zmenek s tisto ta luštno iz 7b?«

Za znoret!

Da bi tega luškanega mulca okoli ušes! Vsaj trikrat!

Ti je zgodba kaj znana? Zgodi se vsem. Suhim, debelim, ta najlepšim, ta najbolj popularnim, tistim s krivim nosom in tistim s popolno frizuro. Če se pa še ni, se pa najbrž še bo. In obstaja možnost, da ne samo enkrat. Če se je zgodilo meni, ki sem zelo zelo kul, potem veš, da res nihče ni varen!

In kaj zdaj?

Zdaj imaš vso pravico na svetu:

 • da se cmeriš in tuliš kot ranjen volk.
 • da si tečen, da ti grejo čisto vsi na živce in da se vlečeš naokoli kot smrkelj.
 • da se zakoplješ pod odejo in se smiliš sam sebi.
 • da poslušaš žalostne pesmi, v katerih se totalno najdeš. Prepričan si, da so bile napisane prav zate.
 • da se počutiš kot najbolj osamljen in ubog človek na svetu.
 • da se še malo cmeriš in tuliš kot ranjen volk.

Ampaaaaaaaak.

Moram te opozoriti, da teh pravic ne moreš uveljavljati prav dolgo. Lahko si privoščiš kakšen teden. Ali dva! Nato pa je čas, da se spraviš k sebi. Normalno je, da boš ljubezen svojega življenja še vedno pogrešal, še vedno ti bo hudo in še vedno se ti bo svet zdel totalno nepravičen, a čas je, da se imaš spet fajn pa pika!

Kako?

 • Druži se s prijatelji.
 • S tistim, ki ti je strl srce, sicer lahko ostaneta prijatelja, a je to zelo zelo težko. Tako ga boš (ali njo) ves čas pogrešal in mislil nanj. Lažje ti bo, če se ga vsaj nekaj časa izogibaš. To pomeni tudi to, da ga ne preverjaš na fbju! Razmišljal celo o tem, da bi ga odfrendal. Ja, vem, da bo to ZELO težko!
 • Pogovori se z nekom, ki mu zaupaš. Takoj ti bo lažje.
 • Lahko se zneseš nad svojim dnevnikom. Če bi kdo bral mojega (tistemu, ki bi si to upal, naj se takoj sredi nosu naredi ogromen mozolj!), bi mislil, da sem depresija na dveh nogah. Ker sem vanj kracala samo, kadar sem se počutila žalostno. Je pa pomagalo.
 • Počni tisto, kar te veseli – štrikaj ali kvačkaj. In da zapolniš čas, vprašaj babico, kaj to sploh je.
 • Pleši, pleši, pleši.
 • Ukvarjaj se s športom. Šport zmanjšuje stres in po treningu se boš počutila samozavestno in pripravljena na to, da se boš imela spet fajn!
 • Oglej si koooooliko luštnih primerkov je še okoli tebe.

In zapomni si še tole:

 • Vem, da ti je trenutno popolnoma vseeno in mi ne boš verjel, ampak čez nekaj časa boš vesel, da si dobil košarico. Če se je tako zgodilo, je bilo tako tudi prav. Mogoče za vogalom čaka nate tisti, ki bo pa čisto čisto ta pravi! Vem, da se s tistim skuštranim tipom nikoli ne bi imela tako zelo lepo, kot se imam sedaj s svojim možem. Pa čeprav sem takrat cele noči hlipala v svoj poušter in mislila, da bom foreveeeer aloooneeee.
 • Če si samski, imaš več časa za prijatelje, norčije in zgodbe, ki jih boš nekoč pripovedoval svojim vnukom. Si predstavljaš, da gredo čisto vsi tvoji frendi na pico in v kino, ti pa se moraš pasredi parka držati za roke? Brez veze! In potem sediš na 10. obletnici osnovne šole in ne poznaš čisto nobene smešne zgodbe, ki se je zgodila vsem ostalim.
 • Imaš še toooooooooooooooooooooliko časa, da najdeš največjega frajerja, ki paše točno k tebi. Moj prekrasni mož je šele pri 24ih letih končno videl, kako super sem! Se pravi, da imaš tudi ti še ogrooooomno časa!
 • Ko si v zvezi, lahko zamudiš vse, kar bi se ti sicer lahko dogajalo. Ko sem nekaj časa živela s prijatelji v Madridu, je z nami živela tudi punca iz Bratislave. In ta punca se je pol leta  ceeeeeeleeee dneve pogovarjala s svojim tipčkom po Skypu. Medtem, ko smo mi žurali, raziskovali Španijo, prirejali večerje, kdaj pa kdaj povabili v naše stanovanje še kakšne nove prijatelje … je ona visela na računalniku. Še dobro da ne ve, kaj vse je zamudila!

Torej … Če si zavrnjen, še ni konec sveta. Ni fajn. Res, res, res ni fajn. Ampak obljubim, da je potem kmalu bolje. In da bo spet fajn!!! Ker si ti fajn. In tvoj bodoči frajer ali frajerka tudi. 🙂

 

Imaš vprašanje za Tršico Nino?

Kar piši ji na urednik@casoris.si. In z veseljem ti bo povedala kaj pametnega.

Nina

Jelen je Tršica Nina, učiteljica, ki je požrla vso pamet na svetu! Zakaj? Ker je že bila nesrečno zaljubljena. Ker se je sekirala zaradi krivega nosu. Ker so ji starši parali živce. Tršica Nina je doživela vse to in še stokrat več! In preživela! In teh trenutkov se zelo rada spominja! Zato vam, dragi mulci, z veseljem pametuje v Časorisu.

Vprašanje tedna

Vreme

Ljubljana Slovenia
Cloudy
15°C
 

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

SMS

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

SMS

Pomagate nam lahko tudi na druge načine: z rednim mesečnim nakazilom, z bančno kartico ali prek PayPala.