fbpx
Časoris
Vir: Društvo Bralna značka

Dragocen zaklad

Bralne značke so se razveselili tudi v Osnovni šoli Poljčane.

Kaj so o njej povedali učenci in kaj učiteljica petega razreda?

Vid iz 5. b. vsako leto komaj čaka, da se začne pouk in s tem tekmovanje za bralno značko.

Bralna značka se začne vedno 17. septembra. Ta datum so izbrali, ker se je na ta dan rodil in umrl France Bevk, naš slovenski pisatelj. Vsako leto komaj čakam, da se začne pouk in s tem tudi tekmovanje za bralno značko, saj veliko berem že med počitnicami. Brati sem znal že pri petih letih. Naučil me je ati, ker sem ga velikokrat prosil. Rad tekmujem v branju in do sedaj mi je še vsako leto uspelo. Včasih hitro, včasih bolj proti koncu. Zelo rad berem, ker je v knjigah napisanega veliko zanimivega.

Mia iz 5. b. pravi, da knjige ne smemo soditi po platnicah.

Rada berem, ker mi je všeč, ko je zgodba napeta. Branje je zelo pomembno. V knjigah je veliko besed, ki nam pomagajo pri izobraževanju. Če prebereš veliko knjig, imaš velik besedni zaklad. S knjigami dobimo tudi domišljijo. Ko bereš, te tako zanima, kaj se bo zgodilo potem. Ko je konec, si želiš, da bi se knjiga še nadaljevala. Z branjem se tudi kaj naučiš. In še za konec, KNJIGE NE SODI PO PLATNICAH!

Učiteljico Jelko Regvart pa veseli podatek, da je bralcev na šoli vse več.

Ugotavljamo, da učenci vedno raje berejo. Morda je k temu pripomogel projekt razvijanja bralne pismenosti, ki ga na šoli izvajamo že vrsto let. Pri vseh predmetih spodbujamo branje in poudarjamo pomembnost le tega. V lanskem šolskem letu je bralno značko osvojilo 74,68 odstotka vseh učencev, kar je 4,36 odstotka več kot leto prej. Kar še posebej veseli, je dejstvo, da se je odstotek učencev najbolj povečal v tretji triadi. Učenci se v drugi triadi vključujejo tudi v angleško bralno značko, v tretji pa poleg obeh še v nemško bralno značko.

Sonja

Merljak Zdovc je urednica Časorisa. Je zelo radovedna in rada spoznava ljudi in njihove zgodbe. Veliko piše in včasih posname tudi kakšen video. Vesela bo, če ji pišeš.

Vprašanje tedna

Vreme

Ljubljana Slovenia
Mostly sunny
24°C
 

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

Pomagajte prek PayPala. Uporabite lahko tudi bančno kartico.

Kako še lahko podprete Časoris?

Spletni arhiv Časorisa