Časoris
Najvčeja svetovna učna ura.
Najvčeja svetovna učna ura.

Največja svetovna učna ura

Hej, Časorisovke in Časorisovci,

zakorakali smo v novo šolsko leto, poletje se je poslovilo in vi zagotovo že pridno nabirate znanje iz malhe učenosti.

Te dni se verjetno veliko pogovarjate tudi o evropskem prvenstvu v košarki, kjer so slovenski reprezentanti v boju za najžlahtnejša odličja.

Ministrica Maja je v četrtek zvečer v turškem Carigradu močno navijala za naše košarkarje na tekmi med Slovenijo in Španijo.

Že naslednji dan pa je v Celju v okviru Mednarodnega obrtnega sejma obiskala razstavni prostor Stičišča znanosti in gospodarstva, kjer lahko vidimo, kaj nastane, ko se povežejo raziskovalci z gospodarstveniki.

Tudi mladi ste si z zanimanjem ogledovali razstavljeno, je izvedela. In če utegnete ali če se boste morda s starši v Celje na sejem odpravili do nedelje, vas prijazno vabimo, da se pomudite tudi v Stičišču znanosti in gospodarstva.

Ste za Največjo svetovno učno uro?

V prihodnjih dneh vas bodo v šoli povabili, da se vključite v projekt Največja svetovna učna ura.

Za kaj gre?

Mednarodni organizaciji UNICEF in UNESCO želita spodbuditi ozaveščenost otrok in mladih o bolj pravičnem svetu. Povsem prepuščeno bo vam in vašim učiteljicam ter učiteljem, kako pripraviti to učno uro. Le tema je določena. Letos je to hrana. Vse podrobnosti vam bodo razložili v šoli.

Največja svetovna učna ura je v letu 2015, ko je bila organizirana prvič, zajela milijone otrok v 106 državah v več kot 40 jezikih.

 

MIZŠ

Novice z ministrstva za izobraževanje ekipa sodelavcev ministrstva pripravlja, posreduje ali omogoča za bralce Časorisa.

Vprašanje tedna

Vreme

Ljubljana Slovenia
Sunny
27°C
 

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

Pomagajte prek PayPala. Uporabite lahko tudi bančno kartico.

Kako še lahko podprete Časoris?

Spletni arhiv Časorisa