Časoris
Logika in matematika sta Daši že od nekdaj blizu. Vir: Pixabay
Logika in matematika sta Daši že od nekdaj blizu. Vir: Pixabay

Na tekmovanjih se lahko dokažem sebi in drugim

Sem Daša in obiskujem 7. razred. Aprila sem zmagala na državnem tekmovanju iz logike.

Ta zmaga mi veliko pomeni, saj sem se na tekmovanje pripravljala kar dolgo časa in vanj vložila dosti truda. Že uvrstitev na samo državno tekmovanje se mi zdi velik dosežek, saj so zato potrebne dobre in kvalitetne priprave. Pri tem mi je zelo pomagala moja mentorica. 

Sodelujem tudi na veliko tekmovanjih z drugih področij. Udeležujem se jih, ker vem, da razen časa, ki pa je dragocen, nimam česa izgubiti.

Drugi razlog pa je, da imam na tovrstnih tekmovanjih priložnost, da se dokažem drugim, predvsem pa sebi, kar mi zelo pomaga, saj dosežem nekaj, česar ne zmore vsak.

Daša Pajor. Vir: Osebni arhiv
Vir: Osebni arhiv

Tekmovanje v koronačasih je bilo kar zahtevno, saj je med šolskim in državnim tekmovanjem preteklo več mesecev, tudi priprav nismo imeli tako pogosto. Skoraj vse so bile na daljavo. Je pa del običajnih priprav nadomestila družina, s katero smo v teh težkih časih skupaj rešili kakšno logično nalogo in si krajšali čas v izolaciji.

Tekmovali smo na matični šoli, kar, se mi zdi, ni imelo nobenega vpliva na same dosežke in potek tekmovanja. Bila pa sem bolj sproščena, saj sem poznala šolo, učence in učitelje, daljša vožnja tako ni bila potrebna. Je pa to zagotovo ena posebna izkušnja manj v mojem življenju, zato upam, da bomo imeli vsaj kakšno podelitev, ko se stanje umiri.

Logika in matematična tekmovanja so se mi vedno zdela zanimiva, saj se rada spopadem z na videz zapletenimi problemi, največ pa mi seveda pomeni, ko jih na logičen način razpletem.

Daša Pajor, 7. razred, Osnovna šola Vodice

***

Želiš deliti svojo zgodbo z nami? Piši nam na urednik@casoris.si. Z veseljem jo bomo prebrali in objavili.

Časoris

V Časorisu s svojimi zapisi in razmišljanji gostujejo tudi otroci, učitelji, ravnatelji, strokovnjaki in starši.
V prispevkih je zapisano njihovo mnenje, ki ne izraža nujno stališč uredništva.

Vprašanje tedna

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

SMS

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

SMS

Pomagate nam lahko tudi na druge načine: z rednim mesečnim nakazilom, z bančno kartico ali prek PayPala.