Časoris
Vsi ljudje bi morali opravljati poklic, v katerem smo najboljši. Eden od poklicev je lahko učitelj plavanja. Vir: Pixabay
Vsi ljudje bi morali opravljati poklic, v katerem smo najboljši. Eden od poklicev je lahko učitelj plavanja. Vir: Pixabay

Moja poklicna prihodnost: Tarisina vizija o poklicu je, imeti poklic, ki te osrečuje

Ko smo v osnovni šoli, še nimamo tako jasne vizije, kakšen poklic bi si izbrali – kaj bi zares radi počeli celo življenje. Mnogi pa že imamo skrite želje in svoje talente. Ko se bliža konec osnovne šole, in ko se pogovarjamo o srednji šoli, se počutim zbegano in negotovo. Zato nam pri zelo pomembni odločitvi pomagajo starši in učitelji.

Taris Jenko. Vir: Osebni arhiv

Veliko je otrok, ki se ne morejo odločiti za svoj želeni poklic, saj so nekatere srednje šole zelo oddaljene od njihovega doma. Ampak, če je želja dovolj velika, je vse mogoče.

Nekateri nimajo ovir glede oddaljenosti, vendar na želeno srednjo šolo niso sprejeti. Otroci s prilagojenim programom so pa najbolj nesrečni, saj je zanje pri nas na voljo le nekaj srednjih šol. Zato so primorani izbrati eno iz ozkega seznama, kljub drugačnim željam in sposobnostim.

Zame je moj sanjski poklic tisti, ki me bo osrečil. Da bom vsako jutro rada šla v službo in da bo delovno mesto polno dobre volje in dobrih sodelavcev. Želim opravljati službo, kjer bo delovni dan lepo minil, in da to ne bo le moj poklic, ampak moj način življenja. Kdo pa si želi službo, v kateri ne uživa in ki jo vsak dan opravlja z odporom? V takšni službi ne moreš biti uspešen, še najmanj pa srečen.

Zato menim, da bi vsi ljudje morali opravljati poklic, v katerem smo najboljši. Tako bi postali zadovoljni, uspešni, srečni.

Celotna populacija pa kreativna, ustvarjalna in napredna.

Ker pa velikokrat ni tako, moramo v prostem času opravljati stvari, ki nas osrečujejo in nas delajo močnejše.

Imam svoje sanje, cilje in vem, da mi bo uspelo.

Taris Jenko, 8. razred, OŠ Ivana Cankarja Ljutomer, podružnica Cvetka Golarja Ljutomer

Časoris

V Časorisu s svojimi zapisi in razmišljanji gostujejo tudi otroci, učitelji, ravnatelji, strokovnjaki in starši.
V prispevkih je zapisano njihovo mnenje, ki ne izraža nujno stališč uredništva.

Vprašanje tedna

Vreme

Ljubljana Slovenia
Mostly cloudy
7°C
 

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

Pomagajte prek PayPala. Uporabite lahko tudi bančno kartico.

Kako še lahko podprete Časoris?

Spletni arhiv Časorisa

Hej, te zanima, kaj se dogaja okoli tebe?

Naroči se na Časoris in vsak dan izveš vse, kar moraš vedeti, da izpadeš kul pred frendi. S prijavo sprejemaš splošne pogoje in politiko zasebnosti.