Časoris
Poseben izziv mi predstavljajo tudi različne logične uganke in miselni orehi, kar je verjetno tudi ključno za moj uspeh na letošnji logiki, pravi sedmošolec Miha. Vir: Freepik
Poseben izziv mi predstavljajo tudi različne logične uganke in miselni orehi, kar je verjetno tudi ključno za moj uspeh na letošnji logiki, pravi sedmošolec Miha. Vir: Freepik

Moj izziv so različne logične uganke in miselni orehi

Sem običajen fant in pravzaprav nič drugačen od svojih vrstnikov, morda le malo bolj zvedav. Zanima me ogromno stvari in lotim se marsičesa. Rad imam jezike, zato se v šoli učim angleščino, nemščino in italijanščino, doma pa se sam trudim še s španščino. Pri zadnjih treh sem sicer še bolj začetnik.

Izredno veliko mi pomenijo potovanja – tako po tujini kot po Sloveniji – in upam, da se bomo kmalu lahko spet podali na kakšno pot in tako odkrivali nove kraje, spoznavali različne kulture in nabirali dragocene izkušnje. Trenutno daljša potovanja niso mogoča, zato smo se v družini lani odločili, da poskusimo obiskati vse slovenske občine. Trenutno smo nekje na slabi polovici.

V prostem času igram košarko, berem, se preizkušam v raznih trikih, žongliranju in se na sploh rad lotim različnih stvari. Poseben izziv mi predstavljajo tudi različne logične uganke in miselni orehi, kar je verjetno tudi ključno za moj uspeh na letošnji logiki.

Že od prvega razreda dalje sem vedno rad sodeloval na vseh šolskih tekmovanjih in moji rezultati so bili pogosto med najboljšimi. V petem razredu sem šel prvič na državno tekmovanje in tam dosegel zlato priznanje na matematičnem tekmovanju Kenguru. To mi je dalo potrditev in dodatni zagon, da sem se še raje ukvarjal s podobnimi nalogami.

V lanskem šolskem letu je žal večina državnih tekmovanj odpadla in tako sem se začel bolj kot tem področjem posvečati svojim ostalim hobijem.

Šele ko sem letos na šolskem tekmovanju iz logike dosegel dovolj dober rezultat, da sem se uvrstil na državno tekmovanje, sem se ponovno lotil logičnih nalog. Pri pripravah sta mi pomagala in me spodbujala moja starša, a brez lastne zagnanosti »logično« ne gre.

Miha Ogrinc
Miha Ogrinc. Vir: Osebni arhiv
Miha Ogrinc. Vir: osebni arhiv

Ko sem izvedel, da sem na državnem tekmovanju dosegel čisto vse točke, sem bil sprva zelo presenečen in nisem bil čisto prepričan, ali je to sploh mogoče. Vedel sem, da mi je šlo dobro, a to je vseeno več, kot bi si lahko želel.

Preveril sem svoje rezultate, ki so potrdili, da je to vendarle res. Cel teden sem poslušal pohvale, ki so si bile med sabo zelo podobne – da sem dosegel izjemen rezultat! Sčasoma sem tudi sam spoznal, da sem zares lahko ponosen na ta svoj dosežek.

Ampak čas gre naprej in, potem ko sem to soboto odpisal državno tekmovanje iz razvedrilne matematike, se zdaj že pripravljam na naslednje (meni najljubše): matematičnega Kenguruja!

Miha Ogrinc, 7. razred, Osnovna šola dr. Ivana Prijatelja Sodražica

***

Želiš deliti svojo zgodbo z nami? Piši nam na urednik@casoris.si. Z veseljem jo bomo prebrali in objavili.

Časoris

V Časorisu s svojimi zapisi in razmišljanji gostujejo tudi otroci, učitelji, ravnatelji, strokovnjaki in starši.
V prispevkih je zapisano njihovo mnenje, ki ne izraža nujno stališč uredništva.

Vprašanje tedna

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

SMS

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

SMS

Pomagate nam lahko tudi na druge načine: z rednim mesečnim nakazilom, z bančno kartico ali prek PayPala.