Časoris
Jabolka. Vir: Pixabay
Jabolka. Vir: Pixabay

Slovenski zajtrk, kaj je to?

Hej, Časorisovke in Časorisovci!

Kako pa kaj vaša prehrana? Pridno zajtrkujete? Kakšna je hrana v šoli? Napišite nam kdaj tudi kaj na to temo, če ste pri volji.

Jutri boste znova deležni zdravega slovenskega zajtrka. Na ta dan, tokrat že sedmo leto zapored, poteka akcija, s katero vas želimo seznaniti, kakšne so zdrave sestavine jutranjega obroka. Med, maslo, kruh, mleko, jabolko, vse to sodi vanj. Kakšni pa so vaši zajtrki?

Tudi ministrica Maja bo v petek zajtrkovala v šoli. Letos v Mariboru, na osnovni šoli Toneta Čufarja. Srečanja z učenkami in učenci ter zaposlenimi v šoli se že veseli. Tudi sama zelo skrbi za zdravo prehrano in za gibanje, saj ve, kako pomembno je to za zdravje vsakega posameznika. Za vas, ki odraščate, pa še posebej.

Slovenski zajtrk na OŠ Borovnica. Vir: MIZŠ
Slovenski zajtrk na OŠ Borovnica. Vir: MIZŠ
25 let Centra šolskih in obšolskih dejavnosti

Zagotovo ste kdaj že obiskali katerega od objektov Centra šolskih in obšolskih dejavnosti. Ali veste, da letos praznuje že 25 let obstoja? Koliko šol v naravi se je v vseh teh letih tam že zvrstilo! Koliko nasmejanih šolark in šolarjev je tam preživelo po nekaj lepih dni. Kako lepo bi bilo, če bi lahko šola ves čas potekala v naravi, kajne? A če bi bilo tako, bi se gotovo tudi tega počasi naveličali. Zato je kar prav, da so šole v naravi le tu in tam. Pa je takrat toliko bolj vznemirljivo in prijetno.

Ali ste se kdaj vprašali, koliko teh domov je v Sloveniji? Kar 25, od morja do Prekmurja, okoli jezer, do hribov in dolin. Povsod pa je lepo. A to itak najbolje veste sami, ko jih obiskujete.

Bliža se zima, ponekod je že ostro pokazala zobe. Najbolj se je običajno razveselite otroci, še posebej, če je radodarna s snegom. Želimo vam, da se je naužijete.

MIZŠ

Novice z ministrstva za izobraževanje ekipa sodelavcev ministrstva pripravlja, posreduje ali omogoča za bralce Časorisa.

Vprašanje tedna

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

SMS

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

SMS

Pomagate nam lahko tudi na druge načine: z rednim mesečnim nakazilom, z bančno kartico ali prek PayPala.