Časoris
Minister Jernej Pikalo. Foto: Anže Malovrh/STA
Minister Jernej Pikalo. Foto: Anže Malovrh/STA

Novi minister za izobraževanje šolstvo pozna tudi kot oče

Hej, Časorisovke in Časorisovci!

Zdaj ste že krepko zakorakali v novo šolsko leto.

Na našem ministrstvu so se zgodile spremembe. Kot gotovo veste, v vladi Marjana Šarca Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport odslej vodi minister dr. Jernej Pikalo.

V petek, 14. septembra, mu je ministrsko delo predala bivša ministrica dr. Maja Makovec Brenčič, ki bo odslej znova visokošolska učiteljica na Ekonomski fakulteti v Ljubljani.

Minister dr. Jernej Pikalo je visokošolski učitelj in raziskovalec na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani.

Danes živi v Ljubljani, otroštvo in mladost pa je preživljal na Koroškem. Ima dva šoloobvezna otroka, in kot je dejal ob predstavitvi za ministra v državnem zboru, tudi kot oče dobro pozna šolski sistem.

Vesel je bil, ko mu je predsednik vlade ponudil vodenje Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, saj ste mladi tisti, ki boste gradili družbo prihodnosti, zato je pomembno, s kakšnim znanjem boste opremljeni.

Ali ste vedeli, da je bil dr. Jernej Pikalo že minister za šolstvo, znanost in šport?

To je bilo v času od 20. marca 2013 do 18. septembra 2014. Lahko bi rekli, da je takrat ministrsko delo začel, sedaj pa ga nadaljuje.

Zagotovo ga bo marsikdo od vas srečal, ko bo obiskoval šole. Če imate kakšno vprašanje zanj ali morda predlog, nam ga kar pošljite na elektronski naslov: soj.mizs@gov.si

Želimo vam lepe jesenske šolske dni. Se beremo!

MIZŠ

Novice z ministrstva za izobraževanje ekipa sodelavcev ministrstva pripravlja, posreduje ali omogoča za bralce Časorisa.

Vprašanje tedna

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

SMS

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

SMS

Pomagate nam lahko tudi na druge načine: z rednim mesečnim nakazilom, z bančno kartico ali prek PayPala.