Časoris
Kako bi s fotografijo ali videom prikazal tvoj dan med šolanjem na daljavo? Vir: Pixabay
Kako bi s fotografijo ali videom prikazal svoj dan med šolanjem na daljavo? Vir: Pixabay

Natečaj: ali je učenje na daljavo kul?

Kakšen je tvoj dan med šolanjem na daljavo?

Ponekod so se odločili, da bodo med osamitvijo učencem naložili različne izzive.

Na OŠ Prebold so denimo pripravili natečaj za najboljši video ali fotografijo na temo učenja na daljavo.

OŠ Prebold. Vir: Arhiv šole
OŠ Prebold. Vir: Arhiv šole

»Računalničarka in pomočnica ravnatelja sta minuli konec tedna po telefonu iskali rešitve za delo na daljavo pri izbirnih predmetih in interesnih dejavnostih. Učenci so praviloma izolirani od sošolcev in prijateljev, delajo naloge in upamo, da hodijo v naravo. Morda pa potrebujejo še kakšen, malce drugačen izziv? No, in tako je nastala ideja za natečaj,« je razložil ravnatelj preboldske šole Peter Žurej.

Natečaji običajno pokažejo, da si učenci želijo biti ustvarjalni. V tem natečaju lahko izrazijo svoje počutje, pa tudi mnenje o trenutnem načinu domačega dela. 

»Nekaj učencev se je odzvalo že prve dni. Zelo so se potrudili, kar nas res veseli, na ostale pa še čakamo,« je povedala pomočnica ravnatelja Vesna Kumer.

S to fotografijo so učence povabili k sodelovanju na OŠ Prebold. Vir: Arhiv šole
Tako so učence povabili k sodelovanju. Vir: Arhiv šole

Na Osnovni šoli Prebold so pripravili že več natečajev, nazadnje za Naj zvezek, ki ga je organizirala šolska skupnost učencev.

»Vsak oddelek je oddal najlepši zvezek in nato smo izbrali tri najlepše. Dobre izkušnje v preteklosti nam dajejo pogum za razvoj podobnih projektov tudi v prihodnosti,« je povedal Peter Žurej.

Če si učenec OŠ Prebold in imaš idejo, kako ujeti učenje na daljavo v video ali fotografijo, se prijavi na natečaj. Za fotografijo ni omejitev, v filmčku pa pokaži, kako si se organiziral, kako in kdaj se učiš, kaj počneš »med odmori«, kako skrbiš za zdravje.

A tudi če nisi učenec te šole, te bo natečaj morda pritegnil. Predlagaj v šoli, da naredite svojega. K sodelovanju povabi sošolce. Izdelkov bomo veseli tudi v Časorisu!

***

Ideje za šolsko ustvarjanje in primere dobre prakse pripravljamo v sodelovanju z ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport.

Če imate tudi na vaši šoli dejavnost, na katero ste ponosni, ki izstopa, navdihuje ali navdušuje, nam pišite na urednik@casoris.si in z veseljem jo bomo predstavili.

Barbara

Gradič Oset obožuje knjige in rada zapisuje zgodbe ljudi. Je neverjetno svetlogleda oseba, tudi ko je črna noč. Posebej je navdušena, kadar lahko svet gleda z visokih hribov.

Vprašanje tedna

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

SMS

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

SMS

Pomagate nam lahko tudi na druge načine: z rednim mesečnim nakazilom, z bančno kartico ali prek PayPala.