Časoris
Najvčeja svetovna učna ura. Vir: posnetek zaslona
Najvčeja svetovna učna ura. Vir: posnetek zaslona

Največja svetovna učna ura

Hej, Časorisovke in Časorisovci,

zakorakali smo v novo šolsko leto, poletje se je poslovilo in vi zagotovo že pridno nabirate znanje iz malhe učenosti.

Te dni se verjetno veliko pogovarjate tudi o evropskem prvenstvu v košarki, kjer so slovenski reprezentanti v boju za najžlahtnejša odličja.

Ministrica Maja je v četrtek zvečer v turškem Carigradu močno navijala za naše košarkarje na tekmi med Slovenijo in Španijo.

Že naslednji dan pa je v Celju v okviru Mednarodnega obrtnega sejma obiskala razstavni prostor Stičišča znanosti in gospodarstva, kjer lahko vidimo, kaj nastane, ko se povežejo raziskovalci z gospodarstveniki.

Tudi mladi ste si z zanimanjem ogledovali razstavljeno, je izvedela. In če utegnete ali če se boste morda s starši v Celje na sejem odpravili do nedelje, vas prijazno vabimo, da se pomudite tudi v Stičišču znanosti in gospodarstva.

Ste za Največjo svetovno učno uro?

V prihodnjih dneh vas bodo v šoli povabili, da se vključite v projekt Največja svetovna učna ura.

Za kaj gre?

Mednarodni organizaciji UNICEF in UNESCO želita spodbuditi ozaveščenost otrok in mladih o bolj pravičnem svetu. Povsem prepuščeno bo vam in vašim učiteljicam ter učiteljem, kako pripraviti to učno uro. Le tema je določena. Letos je to hrana. Vse podrobnosti vam bodo razložili v šoli.

Največja svetovna učna ura je v letu 2015, ko je bila organizirana prvič, zajela milijone otrok v 106 državah v več kot 40 jezikih.

 

MIZŠ

Novice z ministrstva za izobraževanje ekipa sodelavcev ministrstva pripravlja, posreduje ali omogoča za bralce Časorisa.

Vprašanje tedna

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

SMS

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

SMS

Pomagate nam lahko tudi na druge načine: z rednim mesečnim nakazilom, z bančno kartico ali prek PayPala.