Časoris
Prijaznost: Vir: Pixabay
Prijaznost: Vir: Pixabay

Kako prijazni smo v šoli?

Hej, Časorisovke in Časorisovci!

Ste uživali na počitnicah? Prepričani smo, da ste v mislih odgovorili: »Jaaaaaaaaaa!« A počitnic je hitro konec in že drvimo proti koncu šolskega leta. Vmes ga prekinemo samo še s prvomajskimi počitnicami.

Se spomnite, ko smo vam zadnjič pripovedovali, da je ministrica Maja sprejela uspešne mlade, ki so na mednarodnih tekmovanjih iz znanj dosegli odlične rezultate?

Pa smo se po slovenskih glasbenih šolah pozanimali, kako je z učenkami in učenci ter dijakinjami in dijaki, ki jih obiskujejo.

Ali se tudi oni udeležujejo mednarodnih tekmovanj? Seveda, smo prejeli odgovor. Kar okoli 250 vas je, skupaj z mentoricami in mentorji ter korepetitorji, ki ste lani dosegli prvo, drugo ali tretje mesto na mednarodnih glasbenih tekmovanjih.

Pa smo se odločili pripraviti še en sprejem za vse te. Ministrica Maja jih bo sprejela 3. aprila v veliki dvorani našega ministrstva. Morda se tam srečamo tudi s katerim izmed vas, ki prebirate te vrstice. 🙂

Prijaznost v šoli

Verjamemo, da je večina med vami prijazna do sošolk in sošolcev, da se o tem veliko pogovarjate tudi z učiteljicami in učitelji.

Ste morda pripravljeni napisati kakšno svoje razmišljanje o odnosih v šoli, o tem kako vi ali pa pri vas, v šoli, ki jo obiskujete, skrbite za dobre odnose med vami. Morda opišete kakšen zanimiv dogodek v zvezi s tem.

Svoje razmišljanje pošljite na naš naslov:

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Služba za odnose z javnostmi, Masarykova 16, 1000 Ljubljana.

Kakšno, ki nam bo posebej všeč, bomo objavili tukaj, v Časorisu.

Ste za? Povabljeni k pisanju.

MIZŠ

Novice z ministrstva za izobraževanje ekipa sodelavcev ministrstva pripravlja, posreduje ali omogoča za bralce Časorisa.

Vprašanje tedna

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

SMS

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

SMS

Pomagate nam lahko tudi na druge načine: z rednim mesečnim nakazilom, z bančno kartico ali prek PayPala.