Časoris
MMed dijaki Gimnazije Celje-Center. Vir: arhiv GCC
Med dijaki Gimnazije Celje-Center. Vir: arhiv GCC

Kako izboljšati pouk in kako priti do telovadnice

Hej, Časorisovke in Časorisovci!

Prvomajske počitnice so mimo, tudi nacionalno preverjanje znanja je že za vami in počasi se približuje  konec šolskega leta. Zadnji metri pred ciljem so vedno najbolj naporni, a se splača vztrajati, da bodo poletne počitnice lahko še toliko slajše.

Vlada na terenu

Ste vedeli, da Vlada RS nekajkrat na leto obišče slovenske regije? Ministrice in ministri ter njihovi namestniki, državne sekretarke in državni sekretarji, obiskujejo podjetja v regiji, vrtce, šole, različne ustanove, občine in se seznanjajo z njihovim delom. Morda se je ministrica Maja ob takšni priložnosti srečala tudi s kom izmed vas, ki prebirate te vrstice?

Pred kratkim je bila vlada na obisku v Savinjski regiji. Naše ministrstvo je zastopal državni sekretar dr. Tomaž Boh. Ogledal si je celjsko Osnovno šolo Hudinja in Gimnazijo Celje – Center, kjer je imel zelo zanimivo debato z dijakinjami in dijaki. Ti imajo veliko idej, kako izboljšati pouk. Pravijo, da pogrešajo medpredmetno povezovanje, pridobili bi radi več praktičnih znanj, šola pa bi lahko imela še večjo vzgojno vlogo.

Kaj pa vi, Časorisovke in Časorisovci? Kaj menite, da bi lahko skupaj postorili za to, da bi še raje hodili v šolo? Vaše predloge z veseljem pričakujemo na elektronskem naslovu: urednik@casoris.si. Morda pa potuhtamo kaj dobrega? 😉

Deset šol v finalu javnega natečaja »HUDOdobra TELOvadnica«

Prenovljene šolske telovadnice si očitno želi veliko slovenskih šol.

Kar 167 se jih je odzvalo na povabilo, da pošljejo predloge na javni natečaj HUDOdobra TELOvadnica.

Ministrica Maja je ob tem dejala: »Ob gledanju prispevkov sem se z nostalgijo spominjala ur, ki sem jih kot šolarka in dijakinja sama preživela v telovadnicah in se na trenutke prav na široko nasmejala. Občudujem iznajdljivost in kreativnost, ki ste jo pokazali mladi ustvarjalci in ustvarjalke, obvladovanje digitalnih orodij in predvsem obilo smisla za humor, s katerim ste opozorili na nujne posodobitve telovadnic.«

Vsi sodelujoči v projektu so bili navdušeni nad prispelimi idejami in niso imeli lahkega dela, ko so morali izbrati deset najboljših. Še težje pa bo med desetimi finalisti izbrati zmagovalca, torej šolo, ki bo za nagrado dobila prenovljeno telovadnico.

Od 1. do 16. junija boste lahko glasovali za najboljšega od od desetih projektov. Če vas zanima, kakšni so, kliknite na povezavo in si jih oglejte.

MIZŠ

Novice z ministrstva za izobraževanje ekipa sodelavcev ministrstva pripravlja, posreduje ali omogoča za bralce Časorisa.

Vprašanje tedna

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

SMS

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

SMS

Pomagate nam lahko tudi na druge načine: z rednim mesečnim nakazilom, z bančno kartico ali prek PayPala.