Časoris
Tek na smučeh. Vir: Unsplash
Vir: Unsplash

Juhu, zimske počitnice so spet tu!

Približno polovica učenk in učencev ter dijakinj in dijakov bo prihodnji teden že na zimskih počitnicah. Ste jih že težko čakali?

Pravilnik o šolskem koledarju določa, da zimske počitnice trajajo en teden in so razporejene v dve časovni obdobji, izmenično po območjih statističnih regij.

Prvo obdobje se začne tretji ponedeljek v februarju, drugo obdobje pa naslednji ponedeljek.

Vas zanimajo številke?

V ponedeljek, 17. februarja 2020, se pričnejo zimske počitnice za 105.044 učenk in učencev ter 39.455 dijakinj in dijakov z območja Gorenjske, Goriške, Notranjsko-Kraške, Obalno-Kraške, Osrednjeslovenske in Zasavske statistične regije ter nekaterih občin Jugovzhodne Slovenije (Ribnica, Sodražica, Loški Potok, Kočevje, Osilnica in Kostel).

V ponedeljek, 24. februarja 2020, pa bo na zimske počitnice odšlo 82.432 učenk in učencev ter 33.436 dijakinj in dijakov z območja Jugovzhodne Slovenije (razen občin Ribnica, Sodražica, Loški Potok, Kočevje, Osilnica in Kostel), Koroške, Podravske, Pomurske, Savinjske in Posavske statistične regije.

Želimo vam brezskrbne počitnice in upamo, da bodo poniknili vsi virusi. Tako boste lahko zdravi in veseli uživali počitniške dni!

MIZŠ

Novice z ministrstva za izobraževanje ekipa sodelavcev ministrstva pripravlja, posreduje ali omogoča za bralce Časorisa.

Vprašanje tedna

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

SMS

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

SMS

Pomagate nam lahko tudi na druge načine: z rednim mesečnim nakazilom, z bančno kartico ali prek PayPala.