Časoris
Odtis roke nogometaši. Vir: Mizš
Odtis roke nogometaši. Vir: Mizš

Čipke na ministrstvu in Guinessova knjiga rekordov

Hej, Časorisovke in Časorisovci!

Se že veselite prvomajskih počitnic? Čisto malo še, pa bodo.

Zadnji vmesni počitek pred zaključkom šolskega leta se hitro bliža in verjamemo, da ga nestrpno čakate. Čeprav je šola fajn, se počitnice vedno priležejo. 🙂

Skupaj smo večji

Ste že kaj narisali za največjo risbo na svetu, ki nastaja v okviru projekta Skupaj smo večji? Do 15. maja imate čas, da narišete sebe ali druge, lahko pa tudi odtisnete svojo dlan.

Morda boste imeli kaj ustvarjalnega navdiha med prvomajskimi počitnicami. Vse, kar morate vedeti, da bo lahko tudi vaša risba del tega super projekta, najdete na spletni strani projekta.

Prijateljica projekta je tudi šolska ministrica Maja. Skupaj z osnovnošolci OŠ Brezovica je v barvo pomočila svojo dlan in jo odtisnila na papir. Tudi številni športnice in športniki so že prispevali odtise svojih dlani za risbo, otroci iz vse Slovenije pa pridno rišete za ta projekt.

In zakaj sploh risati tako veliko risbo? Da bi se naučili, kako pomembno je sodelovati in kako izjemne stvari lahko dosežemo skupaj. Zato sodelujte tudi vi, da bo lahko nastala največja sestavljena slika na svetu, s katero se bomo vpisali v Guinnessovo knjigo rekordov.

Skupaj smo večji, zato hitro poiščite list papirja in ustvarjajte. 😉

Čipke na ministrstvu

Že veste, da imamo na ministrstvu velik prostor, v katerem nemalokrat razstavljajo tudi šolarke in šolarji ter dijaki in dijakinje?

Prav v teh dneh je na ogled razstava z naslovom Zračna čipka, ki so jo pripravili dijakinje in dijaki programa Ustvarjalec modnih oblačil in Izdelovalec oblačil na Srednji poklicni in strokovni šoli Bežigrad.

Razstavo je odprla ministrica in bila navdušena nad kreativnim ustvarjanjem mladih.

Čas tudi za knjigo

Počitnice so čas, ki si ga je mogoče polepšati tudi s knjigo.

Morda si utrgajte kakšen trenutek zanjo. Ministrica Maja pravi, da rada in veliko bere. Zelo ljube so ji tudi slovenske pravljice. Pa vam?

Do prihodnjič vas pozdravljamo in vam želimo prijetne počitnice.

Pa pišite nam kaj, vprašajte vse, kar vas kaj zanima in delite z nami svoje ideje: urednik@casoris.si.

MIZŠ

Novice z ministrstva za izobraževanje ekipa sodelavcev ministrstva pripravlja, posreduje ali omogoča za bralce Časorisa.

Vprašanje tedna

Vreme

Ljubljana Slovenia
Cloudy
4°C
 

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

Pomagajte prek PayPala. Uporabite lahko tudi bančno kartico.

Kako še lahko podprete Časoris?

Spletni arhiv Časorisa

Hej, te zanima, kaj se dogaja okoli tebe?

Naroči se na Časoris in vsak dan izveš vse, kar moraš vedeti, da izpadeš kul pred frendi. S prijavo sprejemaš splošne pogoje in politiko zasebnosti.