Časoris
Miha Brežnjak na lanskem oviratlonu v Soči.
Miha Brežnjak na lanskem oviratlonu v Soči.

Miha ovire letos premaguje na megaoviratlonu

Eden bolj zvestih udeležencev minioviratlona v URI Soča je sedemnajstletni Miha Brežnjak, učenec OŠ Dragotina Ketteja Novo mesto. Miha ima cerebralno paralizo. Beseda označuje skupino motenj gibanja in telesne drže in je ponavadi posledica možganskih okvar.

Miha je velik junak in velik borec. Letos se sotekmovalcem ni mogel pridružiti, zato jim je napisal pismo. Prijazno je dovolil, da ga objavimo tudi v Časorisu. In v uredništvu zelo močno stiskamo pesti zanj, da bo zmagal na svojem največjem MEGAOVIRATLONU.

Dragi minioviratlonci!

Vsako leto  se z velikim navdušenjem udeležim minioviratlona. To je  zame posebno pričakovanje v mesecu maju. Nikoli, res nikoli tega nisem izpustil in manjkal. Radovednosti in vznemirjenja, katera osebnost mi bo pomagala premagati progo /saj jo brez pomoči ne bi zmogel/, mogoče nekateri niti ne razumejo.

Z minioviratlona sem se domov vračal, kot da letim visoko nad oblaki, ne pa z mamo v avtu.

Tudi letos sem jo že spraševal, kdaj greva.

Žal pa me letos ni z vami, ker trenutno vso svojo energijo vlagam v premagovanje MEGAOVIRATLONA v intenzivnem oddelku UKCja. Moji letošnji izžrebani sotekmovalec je nevrokirurg dr.Spazzapan. Zame navijajo tudi ostali zdravniki, medicinske sestre, strežnice, čistilke, moji prijatelji … in seveda moja družina.

Jaz bom danes navijal za vas in vem, da boste tudi vi zame. Naslednje leto pa se spet vidimo.

MINI/MEGAOVIRATLONEC Miha Brežnjak 🙂

Mojca

Štruc rada piše o malih in velikih otrocih, o malih in velikih družinah in predvsem o vsem, kar bi otroke lahko zanimalo.

Vprašanje tedna

Vreme

Ljubljana Slovenia
Partly sunny
16°C
 

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

Pomagajte prek PayPala. Uporabite lahko tudi bančno kartico.

Kako še lahko podprete Časoris?

Spletni arhiv Časorisa