Časoris
Juncker in mladi. Foto: Sonja Merljak/Časoris
Juncker in mladi. Foto: Sonja Merljak/Časoris

Metka, Miro in Jean-Claude

Metka Dolanc, tista lušna punca iz Časorisovih videov na You Tubu, sicer pa dijakinja Gimnazije in ekonomske srednje šole Trbovlje (GESŠ), je bila med množico mladih, ki so se v četrtek popoldne srečali s premierjem dr. Mirom Cerarjem in predsednikom Evropske komisije Jeanom-Claudom Junckerjem.

»Super je bilo, ena nova izkušnja zame,« je navdušeno pripovedovala po srečanju. In posebej za Časoris opisala, kako je bilo.

Srečanje mladih s predsednikom Evropske komisije Jean-Claudom Junckerjem

Te dni je bil na obisku v Sloveniji predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker. Pogovarjal se je s slovenskimi politiki, vzel pa si je čas tudi za nas mlade.

Srečanja sta se udeležila tudi predsednik vlade Miro Cerar in evropska komisarka za promet Violeta Bulc. Gostje so odgovarjali na naša vprašanja o prihodnosti mladih v Evropski uniji, dogodek pa sta vodila znana slovenska novinarja Manica Ambrožič in Igor Bergant.

Imela sta kar težko delo, kajti vsak je želel zastaviti vprašanje. To je znak, da mladim ni vseeno, o čem in kako odločajo politiki. Vendar pa sem na žalost začutila tudi napetost, nespoštovanje in nestrpnost. In to med mladimi, kar me skrbi.

Violeta Bulc je poudarila, da imamo mladi možnost vplivati in soodločati o političnih temah.

To dokazuje Melihin primer.

Dijakinja GESŠ Meliha Zahirović je politike ter njihovo angažiranost za mlade čvrsto prijela za besedo in s svojim pogumom prišla tudi do vlade, kjer so potem na skupnem sestanku govorili o zadevi, ki ji je bila pomembna – o štipendijah.

Njihova angažiranost torej ni le v besedah. Melihina zgodba se je razrešila v njen prid, a tudi v prid drugih mladih.

Politika odloča o stvareh, ki so del našega vsakdana. Odloča, na primer, kako dolgo je šolsko leto, kdaj imamo počitnice, kako učitelji ocenjujejo naše znanje … Za to pa nam najbrž že ni vseeno, kajne? Ampak tudi to je politika.

Sonja

Merljak Zdovc je urednica Časorisa. Je zelo radovedna in rada spoznava ljudi in njihove zgodbe. Veliko piše in včasih posname tudi kakšen video. Vesela bo, če ji pišeš.

Vprašanje tedna

Vreme

Ljubljana Slovenia
Cloudy
2°C
 

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

Pomagajte prek PayPala. Uporabite lahko tudi bančno kartico.

Kako še lahko podprete Časoris?

Spletni arhiv Časorisa

Hej, te zanima, kaj se dogaja okoli tebe?

Naroči se na Časoris in vsak dan izveš vse, kar moraš vedeti, da izpadeš kul pred frendi. S prijavo sprejemaš splošne pogoje in politiko zasebnosti.