Časoris
Otroci in mediji. Vir: Adobe Stock
Vir: Adobe Stock

Mediji včasih pišejo neresnične in brezvezne novice

Mediji so lahko časopisi, televizija, radio … Na žalost ne sprašujejo otrok za mnenje. Včasih pišejo neresnične in brezvezne novice. Moje najljubše »novice« so stripi in zgodovina. Berem jih v Delu in Pilu. Nepomembne so mi novice, ki jih ves čas ponavljajo. Že od nekdaj pogrešam kakšne zabavne članke in smešnice. Pričakujem, da bodo ustvarili še kakšen časopis za otroke (podoben Časorisu). V že ustvarjenih ni veliko primernih tem za nas otroke.

Mediji, ki pišejo neresnice, bodo za kratek čas mastno zaslužili, nato pa bodo ljudje odkrili resnico in jih nehali brati. Menim, da bodo morali nehati pisati naslove, ki vzbujajo strah. Tisti, ki pišejo resnico, pa se bodo morali potruditi, saj malo ljudi bere resnico, ker ta ni vedno zanimiva.

Upam, da do takrat, ko bom odrasla, ne bodo več pisali laži in čudnih naslovov. Želim pa si, da bi do takrat ustvarili še več časopisov za otroke, da se bodo lažje odločali, kaj si želijo postati.

                                                          Nuša Šuster, 5. razred, OŠ Hudinja, Celje

****

Prispevek objavljamo v globalnem tednu medijske pismenosti (#GlobalMIL2020), ki ga je Unesco pripravil med 24. in 31. oktobrom. V Časorisu se z objavami v seriji Zgodbe, ki jih ni v medijih, pridružujemo dogodkom, ki so jih ob tej priložnosti pripravili v različnih državah po svetu. Vabimo te, da nam sporočiš, kaj meniš o medijih in o tem, koliko pozornosti ti namenjajo.

Časoris

V Časorisu s svojimi zapisi in razmišljanji gostujejo tudi otroci, učitelji, ravnatelji, strokovnjaki in starši.
V prispevkih je zapisano njihovo mnenje, ki ne izraža nujno stališč uredništva.

Vprašanje tedna

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

SMS

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

SMS

Pomagate nam lahko tudi na druge načine: z rednim mesečnim nakazilom, z bančno kartico ali prek PayPala.