Časoris
Finale turnirja letos ni potekal na zelenicah, ampak prek zaslonov. Vir: F4F
Finale turnirja letos ni potekal na zelenicah, ampak prek zaslonov. Vir: F4F

Matevž je že drugič igral na turnirju Nogomet za prijateljstvo

Medtem ko sta Chelsea in Manchester City na zelenici stadiona v Portu merila moči v finalu Lige prvakov, je na spletu potekala prav posebna nogometna bitka.

V finalu nogometnega turnirja, ki je del dogodka Nogomet za prijateljstvo, sta se soočili ekipi Argali in Crested Ibis. Zmagala je prva ekipa, v postavi mladih nogometašev iz Belizeja, Kostarike, Arube, Gvatemale in Mehike.

V finalu je zmagala ekipa Argali. Vir: F4F
V finalu je zmagala ekipa Argali. Vir: F4F

Na turnirju sta sodelovala tudi mlada nogometaša iz Slovenije Timon Grašič in Matevž Parte, a žal njuna ekipa Leafy Seadragon v kvalifikacijah ni bila uspešna. Izgubili so prav proti zmagovalcu turnirja.

Petnajstletni Matevž je povedal, da so bili fantje zelo razočarani, ker so verjeli, da se lahko uvrstijo v finale.

Matevž Parte. Vir: Posnetek zaslona/NK Bravo
Matevž Parte. Vir: Posnetek zaslona/NK Bravo

Videoigre sicer niso tako zanimive, dodaja. Veliko raje bi zaigral na pravi zelenici, tako kot pred dvema letoma, ko je prvič sodeloval na dogodku Nogomet za prijateljstvo.

»Prvič sem sodeloval leta 2019 v Madridu, ko smo z ekipo prišli do finala.« Tedaj je bil izbran za najboljšega igralca turnirja.

Letos je z veseljem spet sodeloval, saj mu je pri dogodku najbolj všeč, da lahko spoznava nove prijatelje iz drugih držav in se z njimi pogovarja v tujem jeziku.

Nogomet ga osrečuje. Brez njega si ne predstavlja življenja. To je spoznal, ko je prvič brcnil žogo.

Tako kot Timon tudi on trenira pri NK Bravo, kjer se dobro počuti: »Na vseh treningih uživam, se zabavam in se poskušam čim več naučiti.«

Timon in Matevž sta na dogodku Nogomet za prijateljstvo spoznala veliko novih prijateljev, pilila svoje znanje angleščine in se zabavala ob nogometu. Postala sta tudi mlada ambasadorja Slovenije.

Timon je na koncu posnel video, v katerem je predstavil Slovenijo. Če bo izbran, bo za nagrado dobil dres Roberta Carlosa. Držimo pesti!

Sabina

Lavrič je novinarka, ki rada plava, teče, hodi in se tudi sicer veliko posveča športu.

Vprašanje tedna

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

SMS

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

SMS

Pomagate nam lahko tudi na druge načine: z rednim mesečnim nakazilom, z bančno kartico ali prek PayPala.